Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ucraina: Cainii strazii, impuscati si aruncati in foc de vii, pe altarul Euro 2012 (Video)

Coorganizatoare a campionatului de fotbal Euro 2012, alaturi de Polonia, Ucraina a decis sa scape, cu ocazia acestui eveniment, de cainii care ratacesc pe strazi intr-un mod desprins din filmele de groaza: cainii sunt impuscati in cap si aruncati, apoi, intr-un incinerator ambulant.

„Rezidentii sunt convinsi ca bietele animale sunt inca vii cand sunt aruncate in incinerator. Deocamdata nu avem nicio proba ca inainte de a fi impuscati sunt otraviti, iar numarul cainilor ucisi in estul Ucrainei, cu <ocazia> Euro 2012 este de ordinul miilor”, a declarat, pentru Russia Today, Oleg Andros, unul dintre militantii pentru drepturile animalelor din aceasta tara.

Potrivit autoritatilor locale ucrainene, aceste masuri sunt destinate reducerii „riscului ca oamenii sa fie muscati si, astfel, infectati", a comentat, in timpul unei conferinte de presa, Yury Basyuk, membru al administratiei locale din orasul ucrainean Lysychansk.

Pe de alta parte, organizatiile de protectie a animalelor condamna cu vehementa aceste practici adoptate de ucraineni  in cazul cainilor impuscati si arsi si incearca sa faca lumin in acest caz.

„Mai poate fi vorba despre vaccinarea sau sterilizarea acestor animale, singurele mijloace eficace de regla populatia de caini ai strazii, cand in Ucraina sunt ucise milioane de animale in cele mai sordide conditii? Poate fi aceasta imginea unei competitii sportive de renume international?", se intreaba organizatia de protectie a animalelor, 30 de Milioane de Prieteni.

Fundatia a adresat deja o petitie presedintelui UEFA, Michel Platini, cat si autoritatilor ucrainene, in vederea incetarii acestui masacru si a mediatizat un reportaj video din orasul Lysychansk, estul Ucrainei, realizat de Russia Today, despre cruzimea cu care sunt ucisi cainii strazii.


Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri