Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

UE: Apicultorii cer urgent suspendarea cultivarii OMG

17 organizatii apicole, agricole si de protectie a mediului, printre care se numara “Greenpeace”, “Les Amis de la Terre”, cat si membri ai Retelei de protectie a mediului “France nature environment”, au inaintat Comisiei Europene o petitie prin care cer suspendarea imediata a cultivarii porumbului modificat genetic, Monsanto.

“Coexistenta intre culturile modificate genetic si cresterea albinelor este imposibila, iar Comisia Europeana nu trebuie sa-si asume riscul de a sacrifica deliberat albinele pentru profitul si interesul multinationalelor ”, sustin agricultorii europeni in petitia lor, care solicita Bruxelles-ului sa nu mai reinnoiasca, in 2012, autorizatiile pentru cultivare MON810 (porumbul modificat genetic) in camp deschis.

Semnatarii arata in petitie ca “albina, un atu esential pentru polenizarea numeroaselor culturi, cat si pentru apicultura, amenintata deja de pesticide, ar putea sa dispara de pe campiile europene sau sa fie acuzata ca raspandeste polen modificat genetic”.

Asociatiile reamintesc ca, in septembrie 2011, Curtea europeana de justitie a decis ca mierea care contine urme de organisme modificate genetic nu va putea fi comercializata fara autorizatie.

Mihaela Pavnutescu
 
Citeste si: Lipsa hranei, cea mai mare amenintare pentru albine
Mierea bio curge bine la export
Moartea albinelor, pe agenda Parlamentului European

spot_img

Ultimele știri