Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

UE isi bate joc de tonul din Mediterana

Ecologistii europeni considera o "bataie de joc" decizia statelor membre UE de a permite ca pescuitul de ton sa fie cu 50% peste nivelul limita considerat de oamenii de stiinta ca fiind unul sigur pentru specie, informeaza BBC.

La inceputul discutiilor Comisia Internationala pentru Conservarea Tonului Atlantic (Iccat) a propus ca limita capturarii tonului sa fie de 15.000 de tone pe an, dar intr-un final a fost stabilita la 22.000 de tone.

Desi a admis ca situatia tonului cu aripiroare albastre in mod special este critica, Iccat a respins cererea oamenilor de stiinta de a interzice pescuitul in lunile mai si iunie, perioada in care pestii isi depun icrele.

"Respectul perioadei de imperechere este chiar mai important decat limita anuala de pescuit (Tac), pentru ca aceasta nu a fost niciodata respectata", a declarat Sergi Tudela, seful programului pentru pescuit al ONG-ului international de protectia animalelor WWF.

"Decizia ia in bataie de joc atat stiinta cat si biodiversitatea lumii; Iccat a demonstrat ca nu merita mandatul de gestiune a pescuitului", a mai declarat acesta.

La Congresul de Conservare a Lumii din octombrie, Spania, cel mai mare pescar al Mediteranei, cat si Italia s-au pronuntat in favoarea suspendarii pescuitului pana la refacerea bancurilor de pesti.

In 2006, Iccat estima pescuitul ilegal ca reprezentand inca 30% peste cifrele oficiale.
 

spot_img

Ultimele știri