Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

UE va adopta Foaia de parcurs in domeniul energiei pana in 2050

Comisia Europeana intentioneaza sa adopte, in a doua jumatate a anului 2011, Foaia de parcurs in domeniul energiei pana in anul 2050, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comertului și Mediului de Afaceri (MECMA).

Documentul a fost lansat in dezbatere publica dupa publicarea Foii de parcurs pentru o economie bazata pe un nivel redus al dioxidului de carbon pana in 2050, care se va axa pe reducerea emisiilor gaze ale locuintelor in economia Uniunii Europene.

Aceasta in contextul tintelor pe care Consiliul European le are pana in 2050, de reducere cu 80 – 95% a emisiilor locuintelor, sub nivelul inregistrat in 1990.

Comisiei Europene Energie 2020 – Strategie pentru o energie competitiva, durabila si sigura, publicata in cursul lunii noiembrie 2010, recunoaste si necesitatea intaririi dimensiunii externe a politicii energetice europene.

In acest context, Comisia Europeana a lansat doua consultari publice, cu termene limita la 21 februarie, respectiv 7 martie, care pot fi accesate in limba engleza aici si aici.

Scopul consultarilor este de a afla opiniile partilor interesate despre posibilele strategii de dezvoltare in sectorul energetic pentru atingerea obiectivelor de securitate, competitivitate și de mediu pana in anul 2050, precum si despre posibilele initiative si prioritati in domeniul politicii externe a Uniunii Europene in domeniul energiei.

 

 

spot_img

Ultimele știri