Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un limax ucigas devasteaza gradinile din Europa


O specie intruziva de limax rezista la pesticide si devasteaza gradinile din Europa, potrivit ultimei publicatii anuale a Agentiei Europene de Mediu, lansata astazi, informeaza un comunicat de presa oficial al EEA. VEZI STUDIU

Limaxul spaniol, nativ din peninsula Iberica, este hermafrodit si se inmulteste foarte repede. Mult mai rezistent si mai agresiv decat speciile native din restul Europei, acesta devoreaza pana si alti limacsi, fiind supranumit limaxul ucigas. Limaxul spaniol a inceput sa se extinda in restul Europei in urma cu 30 de ani, odata ce ouale sale au fost transportate de diferite plante. Limaxul a infestat in prezent o buna parte din continent, cele mai afectate tari fiind Danemarca si Suedia.

Aceasta problema este simptomatica a felului in care deplasarea altor specii in alte habitate decat cele naturale afecteaza biodiversitatea locurilor de adoptie. Problema aceasta este una dintre cele mai grave care ameninta biodiversitatea lumii in acest moment, specifica studiul.

Publicatia anuala a Agentiei Europene de Mediu, EEA, Semnale, trateaza probleme de mediu majore din UE care urmeaza a fi dezbatute in anul care incepe, ca negocierile diplomatice privind noul tratat care sa-l inlocuiasca pe cel de la Kyoto, cat si resursele de apa, fragilitatea biodiversitatii si managementul pescuitului, calitatea aerului si riscurile bioenergiei asupra mediului.

EEA monitorizeaza permanent mediul in colaborare cu 32 de state, cuprinzand statele membre ale UE si vecinii acestora, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elvetia si Turcia.
 

spot_img

Ultimele știri