Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un nou spatiu verde de joaca in Ploiesti

Ploiestenii au de acum un nou spatiu verde unde isi pot duce copiii sa se joace. Acesta a fost amenajat de Asociatia MaiMultVerde si Raiffeisen Bank, care au ales orasul Ploiesti din cauza suprafetei mici de spatiu verde pe cap de locuitor.

Spatiul verde se afla pe Aleea Cameliei, Cartier Bloc Nord si este dotat cu tobogan, leagan, balansoar, rotativa, precum si cu banci si cosuri de gunoi din plastic reciclat.

Prin proiectul demarat de Asociatia MaiMultVerde si Raiffesein Bank vor fi amenajate mai multe terenuri cu o suprafata de aproximativ 500 metri patrati in orase in care spatiul verde pe cap de locuitor este sub media europeana (26 de metri pe cap de locuitor).

Urmatorul spatiu verde care va fi amenajat in cadrul proiectului se afla in Alexandria si va fi inaugurat pe 21 septembrie.

„Ne confruntam cu o scadere drastica a suprafetei spatiilor verzi in Romania, unele comunitati fiind grav afectate din aceasta cauza, si e foarte important ca orice solutie de transformare a spatiilor virane in spatii verzi sa fie pusa in practica si sprijinita. Am gasit cele mai bune solutii peisagistice, am lucrat cu specialisti, am folosit materiale ecologice, iar in curand veti vedea rezultatul durabil al acestui proiect care va imbunatati calitatea vietii locuitorilor din aceste orase”, a declarat Doru Mitarana, director Asociatia MaiMultVerde.

Foto: Raluca Bradea
 

spot_img

Ultimele știri