Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un studiu arata ca si cainii au simtul justitiei

Cainii au simtul justitiei si reactioneaza cand se simt nedreptatiti, potrivit unor cercetatori de la Universitatea din Vienna, informeaza Associated Press.

Daca stapanul a doi cainie le cere amandurora sa faca ceva in schimbul unei recompense dar nu o acorda decat unuia dintre ei, cel mai probabil celalalt caine nu-l va mai asculta data urmatoare, spun expertii.

Experimentele pe caini raportate de Academia Nationala de Stiinte au dovedit ca patrupedele care inteleg comenzile si ideea de recompensa sunt foarte atenti si la ce recompensa primesc vecinii lor. Cainii au fost asezati de aceeasi parte, fiecare putand observa ce face si ce primeste in schimb celalalt.

„Animalele reactioneaza in situatii inechitabile”, spune Friederike Range de la Universitatea din Vienna, sefa echipei de cercetare Cleer Dog Lab. „Stapanii ar trebui sa evite sa-i trateze diferentiat”, a mai adaugat aceasta.

S-a dovedit ca si maimutele reactioneaza atunci cand se considera nedreptatite. La fel, lupii, stramosii cainilor, sunt coopereaza des intre ei dar dau si dovezi de rivalitate atunci cand sunt nedreptatiti.

 

spot_img

Ultimele știri