Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Update: Ample actiuni de salvare in Japonia VEZI VIDEO  

O ampla misiune de salvare a fost demarata in nord-estul Japoniei, la o zi dupa ce tara a fost edvastata de un cutremur si un tsunami, informeaza BBC.

Sate intregi au fost sterse de pe fata pamantului si cel putin un oras a fost distrus aproape in intregime, potrivit autoritatilor. Politia a anuntat ca 215.000 de oameni si-au abandonat casele si au plecat in cautarea unor zone mai sigure.

Pana acum, bilantul mortilor si disparutilor a ajuns la 1.300 de persoane. Fortele armate japoneze au mobilizat mii de trupe, 300 de avioane si 40 de nave, in incercarea de a reduce efectele dezastrelor.

Premierul japonez Naoto Kan a vizitat zona afectata in aceasta dimineata, inclusiv centrala nucleara Fukushima. Kan a confirmat ca a fost eliberata in aer o cantitate mica de material radioactiv, dupa ce tehnicienii au fost nevoiti sa elibereze gaze din reactoare, in incercarea de a reduce presiunea acumulata in acestea.

Autoritatile sustin ca nu exista niciun risc pentru populatia din zona, dar au evacuat deja mii de oameni.

Ajutoare internationale

Comunitatea internationala a inceput sa trimita ajutoare catre Japonia. Bioul Umanitar al ONU a trimis in zonele afectate noua experti in domeniul catastrofelor naturale, care vor evalua necesarul de ajutoare si vor coordona asistenta victimelor impreuna cu autoritatile locale. Din echipa fac parte cativa vorbitori de limba japoneza, precum si un expert in probleme de mediu.

De asemenea, in Japonia au sosit echipe de cautare si salvare din Australia, Noua Zeelanda, Coreea de Sud si SUA. Singapore a trimis o echipa de salvare pregatita pentru mediul urban, Elvetia a trimis 25 de salvatori si experti medicali insotiti de caini pentru cautare.
 

 

spot_img

Ultimele știri