Update: In prima zi de la deschidere, 170 de utilizatori de biciclete ”I’Velo” si 85 de inchirieri pentru ”StudentObike”  in Cluj-Napoca

255 de clujeni s-au plimbat astazi cu bicicletele ,,I’Velo” si ,,StudentObike”.  Clujenii au la dispozitie 235 de biciclete ce pot fi inchiriate gratuit, care sunt oferite de Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution. 

Bike-sharing gratuit

Proiectul ”I’Velo” se desfasoara in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca iar cele 135 de biciclete vor putea fi inchiriate din fata Salii Sporturilor.

,,StudentObike" se desfasoara in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Iuliu Hatieganu” si Iulius Mall si pune la dispozitia studentilor 100 de biciclete, in doua centre pozitionate in complexul studentesc Hasdeu si in parcarea Iulius Mall.

Actualul sezon va fi deschis din martie pana in noiembrie 2011, astfel: ,,I’Velo”: in fiecare zi a saptamanii si week-endului, intre 10.00 – 18.00 iar ,,StudentObike” – de luni pana vineri, intre 9.00 – 17.00.

Bicicletele ,,I’Velo” vor putea fi folosite gratuit atat in oras, cat si in campusul universitar, pe baza unui act de identitate si pe durata a doua ore. Studentii clujeni vor putea inchiria bicicletele pe baza legitimatiei valabile si a unui act de identitate, pe durata unei zile.

Lansarea editiei 2011 a celor doua proiecte a avut loc in cadrul a doua evenimente: startul la pedalat ,,I’Velo” de la Sala Sporturilor si lansarea ,,StudentObike” din parcarea Iulius Mall.

Cei care au vrut sa incerce bicicletele au avut parte de soare si de o vreme ideala pentru o plimbare in aer liber.

Proiectele se desfasoara in parteneriat cu Primaria municipiului Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Iuliu Hatieganu” si Iulius Mall, si cu sprijinul Politiei Locale Cluj-Napoca.

La lansare au participat Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca, Gabriela Dobos, PR Iulius Mall, Simona Scridon, director Raiffeisen Bank Agenția Cluj si Ionut Milanovici, project manager Asociatia Green Revolution.

2 proiecte pentru clujeni

„Dupa succesul pe care l-am inregistrat anul trecut cu <<I love velo>> si <<StudentOBike>>, ne dorim sa continuam si in acest an cu cele doua proiecte. Sunt convins ca anul acesta numarul celor care vor alege acest mijloc de transport va creste semnificativ. Ma bucur ca vom continua aceste programe la Cluj-Napoca, pentru ca este un bun prilej de a promova sportul si un stil de viata sanatos in randul clujenilor”, a declarat Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Participantii au fost incurajati sa foloseasca bicicletele pentru agrement, dar si pentru deplasarile zilnice si sa se bucure de beneficiile activitatii in aer liber.

,,Raiffeisen Bank sustine imbunatatirea calitatii vietii si de aceea am hotarat sa promovam bicicleta ca mijloc de transport alternativ si ca parte importanta a unei vieti sanatoase. Ii incurajam pe toti cetatenii si studentii din centrele universitare Bucuresti, Iasi, Brasov si Cluj sa incerce acest mijloc de transport nepoluant, sanatos si distractiv”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare Raiffeisen Bank Romania.

“I’Velo”, cel mai important program de bike-sharing gratuit din Romania, se desfasoara sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor in orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta. Prin intermediul programului, sunt puse la dispozitia doritorilor 1.100 de biciclete: 500 in Bucuresti, 100 in Brasov, 135 in Cluj-Napoca, 135 in Iasi si 135 in Constanta.

“StudentObike” este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete, destinat studentilor din cinci centre universitare, aflate in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi. StudentObike dispune de 500 de biciclete: 200 in Bucuresti, 100 in Brasov, 100 in Cluj-Napoca si 100 de biciclete in Iasi.

In editia 2010, 25.000 de clujeni au pedalat ,,I’Velo” si ,,StudentObike”.

Cititi si:

Inchiriaza gratuit o bicicleta I’Velo si hai in parc! Centrele de bike-sharing s-au redeschis VEZI VIDEO

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: "Nu mi-e rusine sa merg pe bicicleta, chiar daca sunt imbracat la costum"

Raluca Fiser, Green Revolution: "Ne propunem dublarea numarului de utilizatori pentru bicicletele I’Velo, in 2011

spot_img

Ultimele știri