Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Urs polar ucis de dragul unei emisiuni TV. Iubitorii de animale cer boicotarea programului

Iubitorii de animale sunt indignati dupa ce au aflat ca postul britanic de televiziune Channel 4 va difuza o emisiune in care ursii polari sunt macelariti, si cer boicotarea programului ce urmeaza sa fie difuzat in aceasta seara.

Activistii pentru drepturile animalelor le cer acum telespectatorilor sa nu urmareasca programul si i-au acuzat pe creatorii sai ca „ridica in slavi uciderea inutila a unei specii iconice”.

Inside Nature’s Giants este o emisiune premiata la BAFTA si vine acum cu un documentar special despre Arctica, in cautarea celui mai mare carnivor de pe pamant, ursul polar, iar producatorii sai au iscat un adevarat val de proteste.

„Telespectatorii Channel 4 chiar vor sa vada cum este vanat si ucis un urs polar, doar pentru a vafla ce are in interior?”, a spus un purtator de cuvant furios al Animal Aid.

„Poate ca inuitii din zona vaneaza ursii polari insa acest program nu va face nimic altceva decat sa glorifice uciderea inutila a unei specii iconice, care se afla intr-un real pericol de a disparea”, a continuat el.

Echipa de experti a Inside Nature’s Giants s-a alaturat vanatorilor inuiti si cercetatorilor care studiaza aceste creaturi pe coasta Groenlandei si au inceput sa lucreze cu ursii polari proaspat ucisi.

Ursii polari au devenit un simbol al schimbarilor climatice, habitatul lor fiind amenintat, deoarece aceste creaturi se afla in varful lantului trofic si sunt vulnerabile la efectele secundare psihologice ale poluarii produse de oameni, relateaza The Telegraph. Cercetatorii au descoperit ca ursii polari prezinta deja semne de transformare a organelor genitale si se confrunta cu traume neurologice.

Channel 4: „Ursii polari ar fi fost oricum ucisi”

De cealalta parte, un purtator de cuvant al Channel 4 a spus ca „programul arata disectia ursilor polari, ucisi de vanatorii inuiti in Groenlanda. (…) Ursii polari ar fi fost ucisi chiar daca nu filmam si vanatorii sau cercetatorii nu au fost platiti de echipa de productie”.

„Programul vrea sa dezvaluie cum functioneaza aceste creaturi magnifice si amenintarile cu care se confrunta, din cauza poluarii produse de oameni si a  schimbarilor climatice. Cercetatorii trebuie sa recolteze sange si mostre proaspete de tesut si sa colaboreze cu localnicii care au voie sa vaneze o mica parte a ursilor. Vanatoarea este strict controlata, sunt folosite metode traditionale iar mamele cu pui sunt crutate”, a mai spus purtatorul de cuvant al Channel 4.

Foto: Channel 4

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri