Vaccin impotriva virusului Ebola, descoperit de cercetatori

Cercetatorii americani au descoperit un vaccin care ii protejeaza pe soareci de o forma mortala a virusului Ebola. Ebola este un virus descoperit in 1976, care ucide peste 90% dintre persoanele infectate. 

Oamenii de stiinta spun ca acesta este primul vaccin Ebola care a ramas viabil pe termen lung si, prin urmare, poate fi stocat cu succes. Rezultatele sunt publicate in revista Proceedings of National Academy of Sciences, relateaza bbc.co.uk.

Ebola se transmite prin lichidele corpului sau pe calea aerului. Simptomele sale sunt greata, voma, hemoragia interna si moartea organelor interne.

Cu toate ca sunt putini cei care contracteaza acest virus, efectele sale sunt atat de devastatoare incat au existat temeri de acte teroriste impotriva oamenilor, in care ar putea fi utilizat.

Noul vaccin contine o proteina virala sintetica, capabila sa recunoasca virusul Ebola si este mult mai stabila la stocarea pe termen lung.

Vaccinul a protejat peste 80% dintre soarecii injectati cu el si supravietuieste in forma „uscata si inghetata”, a spus biotehnologul Charles Arntzen din cadrul Universitatii Arizona, unul dintre cercetatorii implicati in dezvoltarea sa.

Din 1976, de la descoperirea sa, virusul Ebola a ucis aproximativ 1.200 de oameni.

Foto: bbc.co.uk

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri