Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Veniti in weekend la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011!

Asociatia Bucharest Running Club va invita pe 9 octombrie, la ora 9.30, in Piata Alba Iulia, sa luati startul la cea de-a patra editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon (RBBIM), unul dintre cele mai mari evenimente de atletism stradal gazduit de Bucuresti.

Bucurestenii care vor sa participe la maraton se pot inscrie la una dintre cursele competitiei incepand cu 7 octombrie la Sport Expo in Piata Alba Iulia.

Inscrierile se fac vineri, 7 octombrie intre orele 13.00-20.00; sambata, 8 octombrie, intre orele 9.00-20.00 si in dimineata de 9 octombrie intre orele 7.00-9.00.

Toti participantii inscrisi online trebuie sa isi ridice kiturile de participare pana in data de 9 octombrie la ora 9.00.

Pe 8 octombrie, Maratonul Copiilor

Anul acesta copiii se vor bucura de o zi dedicata numai lor in cadrul maratonului, pe 8 octombrie, in Piata Alba Iulia, cu startul der la 10.00. Crosul Copiilor este o zi special pregatita pentru copiii pasionati de alergare, cu premii, activitati si surprize ce ii vor incanta pe micii sportivi. Copiii cu varsta intre 4 si 12 ani se pot inscrie in concurs, iar cei cu varsta de peste 12 ani sunt asteptati la Cursa Populara Gillette din 9 octombrie.

Raiffeisen Bucharest International Marathon asteapta alergatori antrenati sa alerge la cursa Maraton – 42, 195 km , semi-marathon-21,095 km sau stafeta – 4X10,54 km, dar si alergatori amatori care se pot inscrie la Cursa Populara Gillette – 4 km sau la Crosul Copiilor ce are loc in data de 8 octombrie. Persoanele cu dizabilitati pot concura la Cursa Scaunelor cu Rotile.
Federatia Romana de Atletism organizeaza pe 9 octombrie, in cadrul RBBIM Campionatul National de Maraton , Seniori, Tineret si Juniori , masculin si feminin si Campionatul National de Maraton pentru Veterani .

In 2010, participanti din 20 de tari

Editia din 2010 a RBBIM a avut participanti din 20 de tari si au fost acordate peste 100 de premii in bani. La organizarea evenimentului au lucrat peste 200 de persoane, majoritatea voluntari. Cateva sute de turisti straini au vizitat Bucurestiul si cu aceasta ocazie am demarat proiectul ‘Turism sportiv in Bucuresti’.

La editia din acest an se estimeaza ca vor participa peste 6.000 de persoane, alergatori si sustinatori, la evenimentul din Piata Alba Iulia. Sunt deja inscrisi atleti din 35 de tari, printre care Kenya, Etiopia Rusia, dintre care, cel putin 20 sunt atleti de talie mondiala. Valeria Racila van Groningen, Presedinte al Asociatiei Bucharest Running Club declara:

„Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este o sarbatoare pentru Bucuresti, la care alergatori din toata tara si din strainatate s-au inscris. Ei pot alerga, incuraja alergatorii din toata lumea, sau incuraja cauzele ecologice si umanitare pe care le promovam’, spune Oana Nastase, director al Raiffeisen Bucharest International Marathon.

Companiile care fac posibila ce-a de-a patra editie a Raiffeisen Bucharest International Marathon sunt: Raiffeisen Bank – sponsor principal, Volkswagen, adidas – sponsor tehnic, Gillette antiperspirantul oficial al maratonului si sponsorul Cursei Populare, margarina Becel, GlaxoSmithKline, PwC Romania, si partenerii: Astra Asigurari, Fundatia Vodafone, LIDL, Izvorul Minunilor, Isostar, hotel Athénée Palace Hilton, Unirea Shopping Center, Hanu’ Berarilor, City Grill, Privilege Catering World Class, Regina Maria.

Partenerii media ce sprijina acest eveniment sunt: TVR1, Green Report, Cartoon Network, National TV, Europa FM, Ioana, Flacara, Men’s Health, Zile si Nopti, The Diplomat, Alerg, Mbike, 121.ro, romaniapozitiva.ro, lumebuna.ro, liberinmiscare.ro, insport.ro, .

Partenerii institutionali sunt Primaria Bucuresti, Federatia Romana de Atletism, Comitetul Olimpic Roman, Administratia Lacurilor si Parcurilor de Agrement Bucuresti, Smart Atletic si Ro Club Marathon.

Fondurile stranse vor merge la cele doua organizatii non-profit afiliate maratonului: Viitor Plus – Asociatia pentru dezvoltare durabila si Hospice Casa Sperantei.

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in colaborare cu Primaria Bucuresti, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic Roman, Federatia Romana de Atletism si cu sprijinul sponsorilor care faciliteaza sutele de premii de la fiecare editie a maratonului.

Competitia este acreditata international si inscrisa in lista oficiala a maratoanelor stradale mondiale si afiliata AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale).

 Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Important: Restrictionarea circulatiei pentru Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, intre 7 si 9 octombrie 2011

spot_img

Ultimele știri