Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Verdict final! Ursul Knut, victima unei encefalite (Vezi video)

Ursul polar Knut, vedeta gradinii zoologice din Berlin, a murit din cauza unei encefalite, a anuntat Heribert Hofer, directorul Institutului Leibnitz pentru cercetari zoologice si animale salbatice, si seful comisiei de medici veterinari care efectuat autopsia, informeaza AFP.

„Knut a murit in urma unei infectii puternice a creierului, encefalita, provocata, cel mai probabil, de un virus”, a declarat Heribert Hofer.

Knut a murit subit in urma cu 2 saptamani, la numai 4 ani, speranta de viata a unui urs ploar fiind de 35 de ani. Decesul sau a putut fi urmarit „in direct” de vizitatorii gradinii zoologice, iar, inainte de muri, Knut s-a invartit pe loc de mai multe ori si, apoi, a cazut intr-un bazin plin cu apa, manifestari ce au dat nastere la diverse ipoteze.

Scena a fost filmata de unul dintre vizitatori cu telefonul mobil si a facut inconjurul planetei, iar moartea lui Knut a devenit, in ultima vreme, subiectul unei intense mediatizari.

Atacul cerebral, epilepsia sau stresul, ipoteze infirmate

Ipotezele asupra mortii ursului Knut au fost dintre cele mai diverse. Ultima varianta, data cu putin timp in urma publicitatii, aducea ca motiv al mortii ursului polar epilepsia, iar penultima, un atac cerebral.

Ambele diagnostice fusesera puse insa in urma unor rezultate partiale ale autopsiei. O parte a opiniei publice din Germania ii acuza chiar pe ingrijitori de la Zoo Berlin ca nu au fost destul de atenti cu Knut cand acesta incepuse, cu un an in urma, sa dea vizibile semne de apatie.

Unele voci au sustinut si faptul ca ursul polar, supus unei mediatizari intense si atunci cand traia, ar fi murit din cauza stresului, care, in final, i-ar fi provocat moartea.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:

Primele rezultate ale autopsiei ursului Knut indica un atac cerebral 

Trei posibile explicatii pentru moartea ursuletului Knut

Dino, un urs cu 25.000 de fani pe Facebook, a fost impuscat

Ultima iarna a lui Knut in Berlin VEZI IMAGINI

spot_img

Ultimele știri