Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Versace face prima plaja cu aer conditionat din lume

Casa de moda Gianni Versace va construi in Dubai prima plaja sustenabila cu aer conditionat din lume, pentru ca temperaturile foarte ridicate sa nu mai fie o problema pentru turisti, informeaza New York Times. Plaja va tine de un hotel de lux, Palazzo Versace, a carei constructie va fi finalizata in 2010.

Fondatorul Palazzo Versace, Soheil Abedian, a declarat pentru editia londoneza a Times ca plaja racita va fi una sustenabila, fara a da insa amanunte.

“Vom extrage caldura din nisip pentru ca sederea turistilor sa fie mai confortabila”, a declarat acesta.

Sursele spun ca pentru racorirea plajei este posibil sa fie implementat o retea de conducte de racire sub nisip, plus o asezare in spatiu inteligenta care sa profite de toate zonele de umbra. Piscina va fi de asemenea racita si sunt si planuri pentru a instala ventilatoare uriase pe plaja pentru a asigura o briza permanenta. Firma britanica de consultanta Hyder Consulting se va ocupa de ingineria proiectului. Fotografii cu etapele constructiei hotelului sunt disponibile pe site-ul Palazzo Versace

Temperaturile medii in Dubai depasesc pragul a 40°C si ajung de multe ori la mai mult de 50°C.

Turism nesustenabil versus turism verde

Activistii de mediu ar putea protesta la adresa acestui proiect care ridica una din problemele importante ale incalzirii globale si anume turismul nesustenabil.

Potrivit reprezentantei ONG-ului britanic Tourism Concern Rachel Noble, amprenta de carbon a unor astfel de proiecte aduce o contributie importanta la incalzirea globala si la poluarea locala, in detrimentul populatiilor sarace din zonele tropicale unde sunt implementate. 

“Dubai este ca o lume aparte unde toate grijile si problemele care afecteaza restul lumii, ca incalzirea globala, sunt ignorate pentru a proteja stilurile de viata destructive ale unor anumiti oameni", a declarat aceasta. 

Potrivit Times, turistii care aleg destinatii tropicale genereaza emisii uriase pentru ca statiunile de lux nu sunt deloc sustenabile in ceea ce priveste folosirea apei si a sistemelor de racire/incalzire. De multe ori, acestea sunt responsabile de o poluare locala importanta.

Potrivit New York Times, industria turismului este in crestere si pana la sfarsitul decadei viitoare este de asteptat ca numarul turistilor sa se dubleze, ajungand la 1.6 miliarde pe an.

Organizatia Internationala de Turism a ONU propune un sistem de voluntariat care sa permita consumatorilor sa gaseasca informatii din surse de incredere despre practicile hotelurilor si statiunilor din toata lumea. Initiativa se numeste Criterii de Turism Sustenabil Global si reuneste 32 de organizatii de mediu din lume.
 

spot_img

Ultimele știri