Zece jucarii solare pe care si le doreste orice copil (FOTO)

Sa gandesti eco si apoi sa devii o persoana care respecta mediul inconjurator nu e lucru usor. Insa daca incepi de mic, lucrurile sunt mult mai facile, intra cumva in reflex. De aceea, educatia ”verde” poate avea un rol important. Copiii inteleg orice mai usor, mai ales daca nu sunt constransi sa invete ci o fac in joaca.

Aici intervin parintii care au acum posibilitatea sa le ofere jucarii eco. O companie din Germania comercializeaza tocmai asemenea jucarii: elicoptere solare din lemn, albinute solare, paianjeni solari, masinute solare si multe altele. Ele pot fi gasite si in Romania, pe acest site. Mai jos, zece dintre cele mai interesante jucarii eco, alese de Green-report.ro pentru copiii cuminti:

1. Mini moara de vant solara


Palele acestei mori de vant incep sa se roteasca de indata ce lumina soarelui este captata de mini panoul sau solar. Este un kit usor de asamblat, care poate fi vopsit dupa placul inimii.

2. Elicopter din lemn „Easy Construct“


Elicopterul solar „Easy Construct“ poate fi usor asamblat de tinerii entuziasti, multumita celei mai moderne tehnologii de productie. Daca modulul solar capteaza suficienta energie, palele cuplate la un rotor incep sa se roteasca.

3. Albina solara


Albina solara este o jucarie ingenioasa, chiar si in cazul copiilor foarte mici. Ea este asamblata direct. Dupa ce lumina ajunge sa fie captata de aripile sale, acestea incep sa se roteasca. Jucaria este recomandata copiilor care au cel putin sase ani.

4. Elicopter cu rotor solar – kit de constructie


Acest kit contine 110 componente. Utilizatorul trebuie doar sa urmeze pas cu pas instructiunile pentru a construi modelul. Daca rotorul sau este expus langa o lumina artificiala sau afara, la cea a soarelui, el incepe sa se roteasca.

5. Carusel solar


Caruselul solar este oferit sub forma unui kit de constructie si poate fi asamblat in doar cateva minute. El va fi apreciat atat de cei mici cat si de adulti.

6. "Sunshine villa" – casuta solara


Asezata intr-un loc luminos, casuta solara isi incarca acumulatorul interior. La caderea noptii in interiorul sau se aprinde automat o lumina placuta, care iese prin ferestrele casutei. Casuta solara este oferita sub forma unui kit de constructie si este recomandata copiilor care au cel putin 12 ani.

7. Paianjen solar


Paianjenul solar incepe sa se tarasca in modul sau caracteristic atunci cand este asezat intr-un loc luminat. Modulul solar poate fi rotit pentru a capta cat mai bine energia solara. Si el este oferit sub forma unui kit cu instructiuni de asamblare.

8. Autobuz solar


Autobuzul solar este promovat ca fiind cea mai mica astfel de jucarie din lume (9 cm). Este propulsat de energie eco, adica de lumina soarelui.

9. Mini masina solara


Este cea mai mica masinuta solara din lume, sustine producatorul. Daca este asezata la soare incepe sa se miste, multumita unui mic modul solar.

10. Glob pamantesc solar


Orice camera a unei case poate capata o anumita clasa multumita acestui glob solar. El se roteste de indata ce intalneste lumina.

Foto: sol-expert-group.de

Florin Tulbure

Citeste si:

Zece gadget-uri eco prin care poti fi mai "verde" in 2011 (FOTO)

Imprimantele inkjet revolutioneaza industria energiei solare

Gordon Murray Design prezinta T.27, „cea mai eficienta masina electrica din lume” (FOTO)

spot_img

Ultimele știri