ZOE Preview, o masina terapeutica, cu zero emisii, de la Renault

Romanii vor putea conduce in curand o noua masina electrica de la Renault, o citadina compacta si prietenoasa cu mediul, numita ZOE.

Renault ZOE este o masina de familie, avand aceleasi dimensiuni ca si Clio, care prefigureaza noua identitate vizuala Renault, prin noua sa semnatura amplasata in partea din fata. Automobilul intruneste specificatiile unui vehicul 100% electric, adica incorporarea volumului bateriilor, un motor compact si gestionarea atenta a autonomiei.

Zoe raspunde asteptarilor unui client de segment B, care sunt interesati de spatiul interior, portbagaj, manevrabilitate in mediu urban, siguranta in mediu extra-urban si bineinteles de atractivitatea designului.

Printre dotarile de confort ale masinii se numara: climatizare care regleaza nivelul de higrometrie, senzor de toxicitate pentru un aer mai curat, odorizant cu parfumuri energice sau linistitoare, difuzor de lumina cu ecran central pentru a spori senzatia de confort (luminoterapie).

Renault ZOE ofera un design senzual si cursiv si arata ca un vehicul 100% electric poate fi seducator, sugerand placerea de a conduce in fiecare zi. In proportie de 90% vehiculul va fi produs in Franta la uzina de la Flins si va fi comercializat incepand cu jumatatea anului 2012.

Design electrizant cu zero emisii

ZOE dovedeste ca un vehicul cu emisii zero poate avea un design sigur si senzual, care sa sugereze placerea de a conduce.
Parbrizul proeminent si forma de „picatura de apa” din spate accentueaza fluiditatea. Arhitectura specifica acestui vehicul 100% electric se caracterizeaza printr-o capota a motorului, avand partea din fata inchisa, contribuind la caracterul aerodinamic si compact.

Chiar daca are o lungime de doar 4.10 m, micuta Zoe este echipata cu un motor electric de 60 kW (80 cp) si cuplu de 222 Nm, ce o transforma intr-o fiara pe soselele din oras.

Dotarile de climatizare dovedesc grija deosebita pentru sanatatea pasagerilor si impunerea unor noi standarde de calitate si confort pentru vehiculele producatorului francez.

ZOE dispune de o climatizare standard inteligenta, ce regleaza nivelul de higrometrie si ofera o senzatie de confort, spre deosebire de senzatia de uscat creata uneori de climele standard.

Aromaterapie in masina

De asemenea, masina este dotata cu un senzor de toxicitate pentru efectul ”detox”, ce asigura calitatea aerului, inchizand aeratoarele in cazul in care este necesar. Filtrele din habitaclu retin elementele daunatoare, garantand un aer mai pur. Un ionizator bi-mod reduce semnificativ concentratia de bacterii si alergeni prezenti in aer.

Mai mult, un sistem electric elibereaza parfumuri adaptate nevoilor de moment: relaxante la intoarcerea de la munca sau care, din contra, te fac mai vigilent in timpul condusului nocturn. Acest sistem cu efect triplu a fost dezvoltat in parteneriat Biotherm, linia de dermato-cosmetice a Diviziei de Produse de Lux din cadrul L’Oréal.

Daca toate acestea nu sunt suficiente, Zoe va impresiona cu siguranta cu ambianta sonora, o muzica specifica ce a fosa aleasa cu ajutorul Creative Division, agentie muzicala si asociata a Qwartz (Premiul international decernat noilor tendinte in muzica) pentru a armoniza ambianta sonora si cea olfactiva.

In plus, ecranul central raspandeste lumina pentru a stimula potentialul energetic al pasagerilor si a spori starea de bine. Propunerea de luminoterapie se inscrie intr-un proiect creat in colaborare cu Philips, expertul in materie de luminoterapie, pe plan mondial.

Zoe este unul dintre cele 4 vehicule electrice pe care Renault la va comercializa incepand din toamna anului 2011, pe pietele internationale.

Citeste si:

Test drive Green Report: Fluence, primul sedan 100% electric disponibil in Romania

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)

Dezvoltarea infrastructurii masinilor electrice, in mana autoritatilor locale

3.700 euro, in loc de 5.300 euro, pentru cumparatorii de masini electrice prin programul ”Rabla”

Foto: autoevolution.com

Raluca Petrescu

 

spot_img

Ultimele știri