Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un eco-erou olandez demonstrează că un singur om poate face o diferență

Un artist olandez s-a săturat să tot vadă cantități mari de gunoi aruncate pe malurile râului Schie din Rotterdan. Așa că s-a decis să facă ceva în privința asta. A organizat de unul singur curățirea întregului mal, dovedind astfel că oricine chiar poate să facă o diferență, dacă vrea.Tommy-Klein-cleaning

Tommy-Klein-cleaning5-550x733

Tommy Kleyn are 37 de ani și a devenit conștient de problema cu gunoaiele în timpul navetei de dimineață spre locul de muncă. Trecea cu bicicleta pe lângă o porțiune a râului și vedea de fiecare dată mulțimea de gunoaie de pe mal. Situația asta l-a tulburat, așa că s-a hotărât să curețe locul timp de 30 de minute în fiecare zi, câte-un sac de gunoi odată. Când a pus fotografii cu evoluția acțiunii lui pe Facebook, câțiva dintre prieteni s-au decis să-l ajute. În cinci săptămâni, o întindere de 100 de metri a devenit sclipitor de curată, complet eliberată de gunoaie.

Inițiativa lui Kleyn a fost foarte bine primită și sprijinită în mediul online, și-a reușit să o transforme într-o mică mișcare. A făcut o pagină de Facebook prin care îi provoacă pe oameni să petreacă 30 de minute pe an ca să umple o pungă cu gunoaie. Apoi, cei care răspund provocării pot să încarce pe pagină fotografii de genul „înainte și după”. Provocarea a prins la oameni din mai multe țări, care au răspuns cu propriile lor povești și fotografii.

Tommy-Klein-cleaning2-550x733

Tommy-Klein-cleaning3-550x412

Kleyn spune că fiul lui încă nenăscut a fost sursa de inspirație pentru acest proiect. Soția lui e însărcinată, iar el s-a întrebat ce-ar spune copiilor săi într-o bună zi, dacă aceștia ar întreba ce-i cu tot gunoiul ăla. „Aș putea să-i spun că e pentru că oamenii nu și-au aruncat unde trebuie gunoaiele. Dar răspunsul meu ar fi că gunoiul e acolo din cauză că tatăl lor nu l-a curățat”, a spus Kleyn.

Kleyn își dorește să arate cât de ușor e să eliminăm dezordinea și mizeria. El speră că va veni și o zi în care producătorii sunt mai grijulii și nu își mai ambalează produsele în straturi de plastic.

Oficialii locali admiră munca lui Kleyn, îl consideră un cetățean model și îl ajută cu fonduri pentru proiectele viitoare. „M-au întrebat dacă vreau să aplic pentru un eveniment anual”, povestește Kleyn. „Oamenii se pot înscrie ca să mă ajute o zi pe an. Pentru aceasta, vor primi un cupon, de exemplu, la un grătar local. Ceea ce eu am reușit să fac în 22 de zile, 22 de oameni ar putea face într-o singură zi”, a mai spus Kleyn.

Tommy-Klein-cleaning4-550x733

Tommy-Klein-cleaning6-550x733Sursă: Odditycentral.com

Sursă foto: Facebook.com

 

Mai citește și:

Un tânăr strânge mâncarea rămasă de la restaurantele din New York și o donează celor nevoiași

Drumul opționalului de ecologie spre școlile din România

spot_img

Ultimele știri