Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ziare.com: Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile

Burgerii dauneaza mediului inconjurator asemenea energiei sau transporturilor, prelucrarea unei jumatati de kilogram de carne generand emisii poluante egale cu conducerea unei masini pentru cativa kilometri.

Un burger de 225 grame necesita tocarea, sararea, piperarea carnii si servirea cu ceapa si ketchup, tot acest proces producand emisii de carbon la fel ca parcurgerea unei distante de 16 km cu masina, sustine seful grupului de lucru pentru schimbari climatice din cadrul Uniunii Industriasilor si Antreprenorilor din Federatia Rusa, Mihail Yulkin, citat de Voice of Russia.

Mai mult, animalele consuma cantitati importante de iarba si alte plante care altfel ar absorbi dioxidul de carbon din natura.

Congelarea produselor sau fertilizarea solului contribuie si ele la cresterea poluarii, toate acestea intrand in costul de mediu al unui burger.

In opinia acestuia, cinele delicioase constituie o amenintare la adresa mediului inconjurator, in unele tari, precum Noua Zeelanda, animalele din gospodarii fiind principala sursa a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Citește mai mult aici.

spot_img

Ultimele știri