Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

03/02/2010 Ministerul Mediului – MM s-a intalnit cu reprezentantii Coalitiei ong-urilor care se opun proiectului Rosia Montana

Ministrul Mediului si Padurilor, László BORBÉLY, s-a intalnit in aceasta dimineata cu reprezentantii coalitiei celor 70 de ONG-urilor care au semnat scrisoarea comuna privind dezacordul fata de inceperea exploatarii miniere in Rosia Montana.

Inca din deschiderea intalnirii Ministrul Mediului si Padurilor i-a asigurat pe cei prezenti de toata transparenta fata de problematica Rosia Montana, considerandu-l unul dintre cele mai importante subiecte de mediu. Referitor la infiintarea unei comisii in cadrul ministerului pentru analiza subiectului Rosia Montana, ministrul László BORBÉLY a subliniat faptul ca aceasta are doar un cadru informativ si consultativ, avand rolul de a colecta toate informatile si de a informa obiectiv conducerea ministerului.

„Politica mea e foarte clara si neechivoca. Consider ca pana cand Gold Corporation nu vine cu un certificat de urbanism valabil nu putem face pasul urmator. Cu toate acestea atunci cand statul roman a decis ca vrea sa dezvolte un proiect acolo trebuie sa isi asume si raspunderea. Ca ministru, eu va pot asigura ca nu o sa fac altceva decat sa respect legile care sunt si in concordanta cu directivele europene”, a declarat Ministrul Mediului si Padurilor.
Reprezentantii ONG-urilor aflati la discutii au adus la cunostinta ministrului László BORBÉLY faptul ca Gold Corporation ar trebui sa isi refaca intreg proiectul privind impactul asupra mediului deoarece acesta prevede exploatarea masivului Carnic, masiv ce este zona protejata.

„Eu sunt deschis dialogului si chiar o sa ma deplasez la Rosia Montana pentru ca vreau sa ascult punctele de vedere ale tuturor celor implicati. De asemenea o sa cer, printr-o adresa, Ministerului Culturii sa imi prezinte situatia actuala din punct de vedere al sarcinii arheologice a zonei masivului Carnic” a declarat Ministrul Mediului si Padurilor.

Intalnirile cu reprezentantii ONG-urilor vor continua, Ministrul László BORBÉLY urmand a primi in aceasta dupa amiaza si organizatiile care s-au declarat sustinatoare ale proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana.

spot_img

Ultimele știri