Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

04/12/07 Holcim – Creeaza-ti mediul! – obiect de studiu optional in invatamantul primar si gimnazial

Conferinta de presa organizata cu prilejul introducerii proiectului educational „Creeaza-ti mediul!” ca obiect de studiu optional a avut loc marti, 4 decembrie 2007, la Scoala Nr. 39 din Bucuresti. Au fost prezenti reprezentanti ai initiatorilor proiectului – Holcim (Romania), impreuna cu Fundatia CONCEPT si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului – cat si ai primilor beneficiari – profesori si elevi de la scoala gazda.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a anuntat ca, incepand din anul scolar 2007 – 2008, proiectul educational „Creeaza-ti mediul!” a fost inclus in Curriculum-ul national al obiectelor optionale pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial.

„Avizul dat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului ne intareste convingerea ca initiativa noastra raspunde realmente nevoilor de informare ale tinerei generatii si o face intr-un mod adecvat si apreciat
de formatori. Abordarea noastra a mizat pe gasirea unor cai atractive si interactive de raportare a tinerilor la mediul inconjurator”, a declarat Luminita Oprea, Communication Manager, Holcim (Romania).

Dl. Markus Wirth, director general al Holcim (Romania), a subliniat faptul ca, prin programele sale de responsabilitate sociala, compania HOLCIM isi propune programatic „sa faciliteze implicarea tinerei generatii in activitati de protectie a mediului si sa contribuie la educarea viitorilor cetateni ai tarii astfel incat acestia sa fie constienti si capabili de acte responsabile pentru o societate durabila”.

Timp de trei ani, „Creeaza-ti mediul!” a fost implementat ca proiect pilot in aproximativ 25 de scoli din tara, intre care si Scoala Nr. 39 din Bucuresti. In aceasta calitate, dna prof. Mihaela Iacoban, directoarea
institutiei a afirmat: „Suntem bucurosi sa gazduim astazi aceasta conferinta de presa care consfinteste eforturile constante si conjugate ale echipei de implementare a acestei initiative care a fost foarte bine
primita la noi in scoala atat de profesori, cat si de elevi si chiar de catre parintii acestora”.

Proiectul educational „Creeaza-ti mediul!” se adreseaza elevilor din clasele III – VII. Intre cele mai importante componente ale acestuia se numara cele trei seturi de publicatii educationale, respectiv:
Suportul educational pentru elevi – clasele III – VII , Ghidul metodologic pentru personalul didactic de la
clasele III – VII si un Dictionar de termeni, util la toate clasele. Acum, aceste materiale se gasesc in format electronic si pot fi descarcate gratuit la urmatoarea adresa: http://web.concept.ro/download/CDEco.rar.
Proiectul educational „Creeaza-ti mediul!” este o initiativa a Holcim (Romania), implementata in colaborare cu Fundatia CONCEPT si in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: Fundatia CONCEPT, telefon 021 311 12 52, persoana de contact Monica Cugler, e-mail mcugler@concept.ro; sau Holcim (Romania), telefon 021 231
77 08, persoana de contact Luminita Oprea.

spot_img

Ultimele știri