05/11/07 Liviu Verziu – Gunoaiele au trecut, asteptam zapada!

Gunoaiele au trecut, asteptam zapada!

Sambata si duminica, 3-4 noiembrie, 70 de voluntari din Romania, dar si din Bulgaria, au participat la o actiune de ecologizare a zonei din jurul orasului Busteni. Peste 350 de saci au fost stransi pe parcursul celor 2 zile, reprezentand aproximativ 3 tone de deseuri. Ambalajele, recipientele de plastic, deseurile de metale, resturile menajere au reprezentat cea mai mare parte a „capturii” voluntarilor prezenti la actiune. Partea interesanta a „capturii” a fost reprezentata de scutecele pentru copii, tampoane, prezervative, galeti, lighene, scaune si mese, diverse textile etc.

Cei 2 organizatori, Liviu Verziu si Ionut Ruscea, care se afla la a doua actiune de ecologizare, s-au aratat foarte multumiti de prezenta numeroasa si entuziasmul participantilor. „Ne asteptam sa primim ajutor, dar nu speram la atat de mult. Am fost surprinsi sa vedem ca interes pentru un Busteni curat exista in toata tara, nu doar in Bucuresti sau aici in zona: voluntari din Timisoara, Baia Mare, Constanta, Craiova, Resita, dar si din Bulgaria au venit sa dea o mana de ajutor la curatarea zonei”, a declarat Ionut Ruscea.

Nemultumirea organizatorilor este cauzata de dezinteresul aratat de Primaria Busteni – „Desi am anuntat Primaria despre actiunea de ecologizare a zonei si asteptam sa vina sa ridice sacii cu deseurile colectate, nu am primit nici un ajutor din partea reprezentantilor Primarie. Am fost ignorati. Mai mult ajutor am primit din partea turistilor veniti sa petreaca un sfarsit de saptamana in natura, decat din partea autoritatilor. Asa ne dam seama ca mai trebuie sa lucram la partea privind bunul simt”, a declarat Liviu Verziu.

Aceasta actiune de ecologizare s-a dorit a fi un exemplu dat celor care au lasat in urma vizitelor lor in zona Busteni semne ale „civilizatiei", urme ale oamenilor „evoluati" care inca nu stiu ca gunoiul se arunca… la gunoi. Daca pana sambata asteptam zapada sa acopere urmele civilizatiei grataristilor si picnicarilor fara bun simt, acum zapada poate sa vina, gunoaiele au fost adunate!

Aceasta actiune de ecologizare nu s-a desfasurat sub niciun nume (ONG, partid politic, companie etc.), ci a fost actiunea tuturor celor care inca mai spera ca se poate sa avem o Romanie curata, un mediu curat. A fost initiativa tuturor celor care au vrut sa se implice activ si sa petreaca un sfarsit de saptamana in natura, ajutand natura. „Nici nu am ajuns bine acasa ca deja planuim urmatoarea actiune. Unde si cand sunt doar detalii. Important este ca vrem si ca va fi curand. Speram sa ni se alature din ce in ce mai multi iubitori ai naturii curate”, au incheiat cei doi organizatori ai actiunii de ecologizare de la Busteni.

Pentru mai multe informatii ii puteti contacta pe cei doi organizatori la
Ionut Ruscea – tel. 0723 860412
Liviu Verziu – tel. 0720 780363

sau email: eco.carpati@gmail.com

spot_img

Ultimele știri