Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

05/12/07 ANAR – Programul de lucru pe timp friguros

PROGRAMUL DE LUCRU PE TIMP FRIGUROS

Pentru mentinerea lucrarilor hidrotehnice la parametri normali de functionare in conditiile scaderii temperaturilor si a caderilor de precipitatii, Administratia Nationala "APELE ROMANE" demareaza Programul de lucru pe timp friguros valabil pana la 31 martie 2008. La aceasta ora, sunt monitorizate fenomenele meteorologice si hidrologice in desfasurare si se evalueaza echivalentul de apa din stratul de zapada pe fiecare bazin hidrografic.

Gradul de umplere al principalelor lacuri de acumulare este azi de 79,6%, reprezentand un volum de 3,26 miliarde metri cubi, fiind pregatite pentru pregolire, daca va fi cazul, in conditiile avertizarii hidrologice emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, valabila pana maine, 6 decembrie, ora 12.00. De asemenea, se au in vedere masuri de interventie in sectiunile critice, in vederea asigurarii unei sectiuni optime de scurgere a apei.

Toate instalatiile si echipamentele barajelor, precum si prizele de apa sunt verificate pentru a putea fi mentinute in perfecta stare de functionare, pe timp friguros. „Gheata si zaiul sunt principalii nostri adversari pe timpul iernii pentru ca pot impiedica functionarea instalatiilor. Este nevoie de supraveghere permanenta si verificari repetate a mecanismelor tehnice care pun in functiune constructiile, pentru a nu fi luati prin surprindere”, s-a adresat Marius Postelnicescu, director general, responsabililor ANAR.

spot_img

Ultimele știri