Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

05/12/07 MMDD – A zecea intalnire a ICPDR

COMUNICAT DE PRESA

La Viena s-a desfasurat pe 4 si 5 decembrie cea de-a zecea intalnire a Comisiei Internationale pentru protectia fluviului Dunarea. Intalnirea a fost condusa de catre doamna Lucia Ana Varga, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, presedintele in exercitiu al Comisiei.

Principalele subiecte care au fost discutate in cadrul intalnirii s-au referit la implementarea Directivei Cadru pentru Apa in bazinul fluviului Dunarea dar si elaborarea unui program de actiune impotriva inundatiilor.
De asemenea, s-au purtat discutii despre necesitatea colaborarii cu alte organizatii regionale, in principal Comisia pentru protectia Marii Negre impotriva poluarii. In cadrul lucrarilor s-a facut si analiza a unor proiecte cu impact transfrontiera.
.
In luarile de pozitie ale delegatiilor la intalnire s-a apreciat ca Presedintia romanesca a fost deosebit de importanta, sub Presedintia doamnei Lucia Ana Varga fiind realizate cu succes in acest an intalnirea ministrilor mediului din regiunea Dunarii si a Marii Negre, expeditia comuna de supraveghere a Dunarii, conferinta dedicata realizarii unui parteneriat cu mediul de afaceri pentru protectia bazinului Dunarii si a continuat cu succes implementarea Directivei Cadru pentru Apa.

In cadrul discutiilor de la forum toate delegatiile prezente si-au luat angajamentul sa continue implementarea Directivei Cadru Apa, conform cu programul stabilit in cadrul acesteia.
Totodata, tarile si-au asumat sarcini noi ce decurg din aceasta implementare, Romania angajandu-se sa coordoneze Grupa de intercalibrare est continentala pentru lacuri.

Lucia Ana Varga, presedinte ICPDR a declarat: „In timpul cat a detinut presidentia Comisiei, Romania a demostrat ca este un partener de incredere, un partener puternic implicat politic si tehnic in actiunile de protectie a mediului inconjurator si de dezvoltare durabila in Bazinul Dunarii.”

Pentru apararea impotriva inundatiilor, s-a luat decizia promovarii propunerii romanesti de proiect privind elaborarea hartilor de risc pentru fluviul Dunarea. Statele s-au angajat sa accelereze activitatile privind elaborarea Planului de Actiune privind apararea impotriva inundatiilor.

De asemenea, cu ocazia acestei intalniri, s-a semnat Memorandumul de intelegere intre sefii de delegatii la ICPDR ai Romaniei, Ucrainei si Republicii Moldova privind realizarea Planului de management pentru Delta Dunarii.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri