10 antreprenoare, acceptate în programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de UE

in Business, EcoLIFESTYLE 6 July 2020 94 Views

45 de antreprenoare s-au ├«nscris pentru a dezvolta idei de afaceri ├«n sectorul agroalimentar ├«n programul Empowering Women in Agrifood. Programul dezvoltat de EIT Food ╚Öi implementat de Impact Hub Bucharest ofer─â celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking ╚Öi posibilitatea de a primi finan╚Ťare de p├ón─â la 10.000 de euro.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

Cele 10 antreprenoare selectate în program sunt:
* Ana-Maria Chiril─â – Produse eco din fructe ╚Öi legume, ce ofer─â consumatorilor o alimenta╚Ťie s─ân─âtoas─â, preg─âtit─â dup─â re╚Ťete tradi╚Ťionale.
* Br├«ndu╚Öa B├«rhal─â – Produs alimentar sub form─â de past─â tartinabil─â de legume de frunze, dar ╚Öi plante comestibile binecunoscute din flora spontan─â, bogate ├«n vitamine, minerale, antioxidan╚Ťi ╚Öi fibre.
* Carmen Amarandei – Bomboane de ciocolat─â vegane, folosind ingrediente din agricultura bio, destinate consumului alimentar, dar ╚Öi cu diverse propriet─â╚Ťi ╚Öi ac╚Ťiuni fiziologice.
* Cosmina Dinu – Microferm─â pilot de cre╚Ötere a puilor de carne ├«ntr-un sistem de management holistic, american, care implic─â “p─â╚Öunarea” acestora.
* Ibolya Oprea – Platform─â digital─â care ofer─â solu╚Ťii de nutri╚Ťie inteligent─â: planuri nutri╚Ťionale personalizate, psihonutri╚Ťie ╚Öi educa╚Ťie nutri╚Ťional─â.
* Ioana Tudor ÔÇô Servicii de consiliere ╚Öi promovare a produselor tradi╚Ťionale specifice Transilvaniei, realizate ├«n mici gospodarii, ├«n special de c─âtre femei.
* Isabela Sp─âtaru – Workshop-uri de g─âtit pentru adul╚Ťi ╚Öi copii, ├«n care vor fi promovate produsele produc─âtorilor locali, cre├ónd astfel un micro sistem local prin care fiecare parte c├ó╚Ötig─â.
* Raluca Stoica – Kit pentru gr─âdin─ârit ce con╚Ťine cele necesare pentru crearea unui pat pentru legume ╚Öi un ├«ndrumar care s─â descrie etapele instal─ârii, dar ╚Öi ├«ngrijirii plantelor, ce poate fi amplasat at├ót ├«n gr─âdini, c├ót ╚Öi pe balcon sau pe terase.
* Simona Rotaru – Serviciu de ├«nchiriere a diferite suprafe╚Ťe de teren urban, unde clien╚Ťii pot cultiva legume/ fructe s─ân─âtoase ╚Öi, ├«n acela╚Öi timp, oferi copiilor posibilitatea unor experien╚Ťe autentice ├«n natur─â.
* Stela Dinic─â – Produse gluten free, potrivite ├«n diete s─ân─âtoase, diete antiinflamatoare, mod de via╚Ť─â pentru alergicii ╚Öi intoleran╚Ťii la gluten, pentru sportivi, pentru acele persoane ce doresc stil de via╚Ť─â s─ân─âtos.

├Än cadrul programului antreprenoarele se vor ├«nt├ólni cu 10 mentori preg─âti╚Ťi s─â le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor ╚Öi a planului de business.

Cei 10 mentori din program sunt:
Cezar Nourescu ÔÇô Fondator, CBNagro.tech
Romeo Vasilache ÔÇô Director executiv, Funda╚Ťia pentru Dezvoltarea Agriculturii
Mircea V─âdan – Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups
Carmen Ciobanu ÔÇô Director de programe, Funda╚Ťia Civitas pentru Societatea Civil─â ÔÇô Filiala Cluj-Napoca
Cristina Chiri╚Ť─â – Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems, UEFISCDI
Mihai Mihu – Project Manager, Mall ╚Ü─âr─ânesc
Anca F├«rtat – CEO, Sunday Bagels&Coffee, Fondator Sunday Bites
╚śtefania Cristescu ÔÇô Director Marketing ╚Öi Comunicare, Patria Bank
Stelian Burduhos ÔÇô Fondator, HORECA LAND ROMANIA
M─âd─âlina Cocan – Marketing Manager, L─âpt─âria cu caimac

Ce urmeaz─â?
Antreprenoarele vor participa la 4 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jum─ât─â╚Ťi a anului, din iulie p├ón─â ├«n decembrie 2020:
* Eveniment de prezentare a programului ÔÇô 1 iulie
* Eveniment de matchmaking mentor ÔÇô mentee ÔÇô 6 iulie
* Workshop de business – septembrie
* Eveniment de pitching ╚Öi networking – decembrie
Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food, precum și acces la investitori, business angels și cooperative, care o să le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.

Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 ╚Ť─âri europene (Cehia, Portugalia, Rom├ónia, Spania ╚Öi Turcia) ╚Öi este implementat ├«n Rom├ónia de Impact Hub Bucharest.

EIT Food este un consor╚Ťiu pan-European care activeaz─â ├«n zona antreprenoriatului ╚Öi inova╚Ťiei ├«n sectorul agroalimentar. Membrii comunit─â╚Ťii EIT Food sunt actori la nivel global ├«n industria alimentar─â: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare ╚Öi universit─â╚Ťi din 13 ╚Ť─âri.

Comentarii

comentarii