10 paduri care par desprinse din basme

in Biodiversitate 28 June 2016 1,006 Views

Captivante ╚Öi misterioase, a╚Öa ar putea fi descrise p─âdurile din ├«ntreaga lume. P─âdurile acoper─â aproximativ 30% din suprafa╚Ťa terestr─â a P─âm├óntului ╚Öi joac─â un rol crucial pentru protejarea planetei noastre. Iat─â c├óteva dintre cele mai fascinante paduri din diferite col╚Ťuri ale lumii:

  1. P─âdurea Zhangjiajie, China

Aceast─â p─âdure se afl─â l├óng─â ora╚Öul Zhangjiajie din provincia chinez─â Hunan. Cu o suprafa╚Ť─â de aproape 50,000 de m2, p─âdurea face parte din patrimoniul UNESCO ╚Öi este ├«n propor╚Ťie de 98% acoperit─â de copaci.

copaci 1

  1. P─âdurea Sunken, lacul Kaindy, Kazahstan

├Än Mun╚Ťii Tian Shan din Kazahstan se afl─â lacul Kaindy, creat ├«n urma unor alunec─âri de teren ap─ârute din cauza unui cutremur din anul 1911. ├Än urma acestui fenomen, a luat na╚Ötere p─âdurea Sunken. Un aspect interesant este aspectul neobi╚Önuit al arborilor, al─âturi de lac ce ofer─â o priveli╚Öte de neuitat.

copaci 2

  1. Aleea baobabilor, Madagascar

Aceast─â grupare de copaci de baobab aduce aminte de vechile p─âduri ale Madagascarului. Copacii se afl─â de-a lungul unui drum de p─âm├ónt ├«n vestul insulei Madagascar ╚Öi ace╚Ötia pot tr─âi p├ón─â la 800 de ani. Localnicii ├«i numesc ,,renalaÔÇŁ, ├«nsemn├ónd ,,mama p─âduriiÔÇŁ. Odat─â cu extinderea a╚Öez─ârilor umane, numeroase zone ├«mp─âdurite din aceast─â zon─â au fost defri╚Öate, ace╚Öti copaci fiind printre ultimii r─âma╚Öi neatin╚Öi.

copaci 3

  1. Pădurea îndoită, Polonia

P─âdurea ├«ndoit─â din Polonia este compus─â din aproximativ 400 de arbori ce au o form─â neobi╚Önuit─â. Aflat─â ├«n zona Nowe Czarnowo, nu se ╚Ötie cu exactitate cauza formei lor. Unele teorii sus╚Ťin c─â forma se datoreaz─â interven╚Ťiei oamenilor, de╚Öi nu se cunosc exact tehnicile ╚Öi uneltele folosite.

copaci 4

  1. The Dark Hedges, Irlanda

Un peisaj ce amintește de serialul Game of Thrones, această pădure a fost plantată în jurul anului 1700, lângă Ballymoney în Irlanda de Nord. Pădurea atrage un număr impresionant de turiști în fiecare an.

copaci 5

  1. Pădurea de lângă peștera San Doong, Vietnam

Aflat─â ├«ntr-o zon─â neatins─â de oameni, p─âdurea de l├óng─â pe╚Ötera San Doong, ce are o lungime de 153 de metri, d─â na╚Ötere unuia dintre cele mai frumoase peisaje de pe planet─â. ├Än zilele ├«nsorite, razele soarelui p─âtrund printre cregile copacilor, oferind un plus de frumuse╚Ťe p─âdurii.

copaci 6

  1. Puzzlewood, Forest of Dean, Anglia

Pădurea se află în vestul regiunii Gloucestershire, Anglia. Aceasta adăpostește numeroase specii de copaci și poteci ce fac peisajul să devină unul de basm. Potecile de piatră sunt cel mai probabil rezultatul unor vechi peșteri ce s-au surpat cu mult timp în urmă.

copaci 7

  1. Pădurea Sângele Dragonului, Insula Socotra

├Än largul coastelor Yemenului exist─â o insul─â izolat─â numit─â Socotra. Aceasta ad─âposte╚Öte specii unice de animale ╚Öi plante, adaptate special condi╚Ťiilor de clim─â de aici. Forma acestor copaci a ap─ârut ca o modalitate mai bun─â pentru ace╚Ötia de a se hr─âni.

copaci 8

  1. Valea Caișilor, China

Frumoasele flori ale copacilor ofer─â p─âdurii aflate ├«n provincia Xinjiang din China un aspect uimitor. P─âdurea se afl─â la grani╚Ťa Chinei cu Kazahstanul. ├Än fiecare an, din iunie p├ón─â ├«n septembrie, florile se deschid ╚Öi dau na╚Ötere unui peisaj de basm.

copaci 9

  1. Pădurea sinucigașilor Aokigahara, Japonia

Cunoscută și sub denumirea de pădurea sinucigașilor, pădurea Aokigahara este una din cele mai misterioase și bizare din întreaga lume. Conform statisticilor, este al doilea cel mai preferat loc din lume unde sinucigașii aleg să își pună capăt zilelor. Numărul sinuciderilor din acest loc este cuprins între 10 și 30 pe an. Localnicii consideră că în fiecare arbore se află spiritul cuiva.

copaci 10

 

Text realizat de Alexandru Cr─âciun

Comentarii

comentarii