10 plante care absorb chimicalele eliminate de obiectele din locuin╚Ťe

in EcoLIFESTYLE 27 February 2018 780 Views

Plantele de apartament ├«mbun─ât─â╚Ťesc starea de spirit ╚Öi creativitatea ╚Öi duc la o stare general─â de bine. ├Äns─â, potrivit unor studii realizate de NASA ╚Öi de Societatea American─â pentru Horticultur─â, acestea purific─â ╚Öi aerul interior.

10 plante care absorb chimicalele eliminate de obiectele din locuin╚Ťe

Plantele absorb chimicalele emanate de mobil─â, parchet, vopsele, detergen╚Ťi, deodorante de camer─â, ba chiar ╚Öi de h├órtia igienic─â, hainele din piele ╚Öi obiectele din cauciuc. Iat─â 10 dintre plantele pe care po╚Ťi s─â le ╚Ťii ├«n cas─â pentru a purifica aerul.

Ieder─â englezeasc─â

Aceast─â plant─â mereu verde cre╚Öte departe de razele directe ale soarelui. Frunzele sunt otr─âvitoare, deci trebuie ╚Ťinut─â ╚Öi departe de animalele de companie ╚Öi de copii. Studiile au ar─âtat c─â iedera englezeasc─â ├«nl─âtur─â benzenul, monoxidul de carbon, formaldehida, tricloretilena, precum ╚Öi al╚Ťi alergeni, cum ar ╚Öi mucegaiul ╚Öi materiile fecale din aer.

Crinul p─âcii

Planta cu florile albe este favorita celor de la NASA pentru a studia eliminarea a trei poluan╚Ťi: formaldehid─â, benzen ╚Öi tricloretilena. Pentru a beneficia de puterea de absorb╚Ťie a plantei, men╚Ťine-╚Ťi frunzele curate de praf. Dac─â este ╚Ťinut la soare, Crinul P─âcii ├«nflore╚Öte, ├«ns─â alege un loc departe de copii ╚Öi de animale, pentru e otr─âvitoare.

piatraonline.ro

Palmierul de bambus

Acest tip de palmier poate ajunge până la 1,82 de metri și este eficient în eliminarea formaldehidei utilizată deseori pentru mobilă. Așează-l lângă bibliotecă, mese, scaune, canapele, în lumină indirectă. În lunile secetoase, planta poate aduce un pic de umiditate în aer.

Dracaena

Aceast─â plant─â poate cre╚Öte chiar p├ón─â la tavan, atunci c├ónd sunt ├«ngrijite corespunz─âtor. Frunzele ├«n form─â de sabie absorb substan╚Ťele chimice g─âsite ├«n vopsele, lacuri ╚Öi ├«n benzin─â.

Crizantema

Crizantemele ├«╚Öi g─âsesc locul nu doar ├«n buchete, ci ╚Öi ├«n glastre. P─âstrate ├«n locuin╚Ťe, ├«n locuri luminoase, sunt excelente pentru filtrarea chimicalelor din lipiciuri, vopsele, detergen╚Ťi ╚Öi materiale plastice.

Golden Pothos

Cunoscut─â ╚Öi sub numele de ÔÇ×corn de ieder─âÔÇŁ sau ÔÇ×epipremnumÔÇŁ, planta absoarbe formaldehida ╚Öi r─âm├óne verde, chiar dac─â este ╚Ťinut─â ├«n ├«ntuneric. Ceea ce o face ideal─â pentru garaje ╚Öi subsoluri.

10 plante care absorb chimicalele eliminate de obiectele din locuin╚Ťe

Planta șarpe

ÔÇ×Sansevieria trifasciataÔÇŁ te scap─â de chimicalele din h├órtia igienic─â, ╚Öerve╚Ťele ╚Öi alte produse de toalet─â. Iube╚Öte lumina sc─âzut─â ╚Öi umiditatea, ceea ce o face numai bun─â pentru baie.

Planta P─âianjen

Pe numele oficial de ÔÇ×Clorophytum comosumÔÇŁ se ├«nmul╚Ťe╚Öte rapid ╚Öi filtreaz─â chimicalele din piele ╚Öi cauciuc. Necesit─â o minim─â ├«ngrijire ╚Öi nu moare dac─â nu este udat─â regulat.

Aloe

O plant─â care iube╚Öte locurile ├«nsorite, aloe absoarbe toxinele din vopsele ╚Öi din produsele de cur─â╚Ťenie care sunt eliminate ├«n aer. Gelul din interiorul frunzelor poate fi utilizat pentru a vindeca t─âieturile ╚Öi arsurile.

O regul─â spune c─â ar trebui s─â existe cel pu╚Ťin o plant─â ├«n ghiveci pentru nou─â metri p─âtra╚Ťi. ├Äns─â cu c├ót sunt mai multe plante ├«n cas─â cu at├ót aerul este mai curat.

Comentarii

comentarii