100.000 de locuințe nu sunt racordate la rețeaua de electricitate

in Energie 14 October 2016 374 Views

Aproximativ 100.000 de gospodării din România nu sunt racordate la rețeaua națională de electricitate, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe, ministrul Energiei,  “Green Industry Innovation”, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

electricitate

Estimăm că, la ora actuală, avem cam 100.000 de gospodării care sunt în continuare neracordate la rețeaua de electricitate. În acest sens, am discutat o serie de soluții, prin care fondurile norvegiene să ne poată ajuta să rezolvăm această problemă. Mă bucur că am introdus pe lista de priorități un număr de 10.000 de gospodării care ar urma să fie racordate, în cursul anului viitor, la rețeaua de energie electrică, ceea ce înseamnă 10% din totalul de 100.000. Sunt bucuros că am putut să abordăm această problemă. Acest tip de cooperare deschide, astfel, calea către o regândire a cooperării noastre bilaterale și către idei noi”, a declarat ministrul Energiei.

România va beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de 502,5 milioane de euro, prin intermediului granturilor SEE (Spațiul Economic European) și Norvegiene în exercițiul financiar 2014 — 2021, în urma Memorandumurilor de Înțelegere parafate, joi, de către ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și secretarul de stat in cadrul Ministerului Norvegian al Afacerilor Externe, Elsbeth Tronstad, respectiv ministrul norvegian pentru SEE și Afaceri Europene, Elisabeth Vok Aspaker.

Potrivit noilor acorduri, se va avea în vedere finanțarea unor domenii, precum dezvoltarea locală și combaterea sărăciei, îmbunătățirea situației romilor, sănătate publică, inovare, mediu de afaceri și IMM-uri, sectorul ONG, cercetare și educație, eficiență energetică, energie regenerabilă și mediu, patrimoniu și schimb cultural, justiție, servicii corecționale și afaceri interne.

Comentarii

comentarii