100 de biciclete I’Velo isi asteapta utilizatorii din Timisoara

in Business 9 April 2013 422 Views

Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara, au lansat astazi programul de bike-sharing I’Velo la Timisoara.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

Centrele de inchiriere sunt amplasate in Parcul Copiilor si in parcarea Hotelului Timisoara. Cele doua centre vor fi interconectate si vor pune la dispoziția timisorenilor 100 de biciclete.

Extinderea proiectului I’Velo la Timisoara in 2012, cu doua centre interconectate a fost un succes, astfel ca si in acest sezon velo timisorenii se vor putea bucura de cele 100 de biciclete din centrele I’Velo din Parcul Copiilor si parcarea Hotelului Timisoara. Ii asteptam in numar cat mai mare, sa aratam impreuna ca romanii vor sa pedaleze si isi doresc bicicleta ca mijloc de transport alternativ“, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociației Green Revolution.

Tinerii sub 16 ani si pensionarii pot inchiria bicicletele gratuit

In sezonul 2013, I’Velo isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie.

In prima zi a deschiderii am avut peste 50 de inchirieri. In urmatoarele zile ne asteptam la o crestere a numarului de inchirieri”, a declarat Razvan Nastase, bike-sharing project manager, Asociatia Green Revolution.

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro.

Centrele I‘Velo vor putea fi gasite in Bucuresti – Parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara – Parcul Copiilor si parcarea Hotel Timisoara, Iasi –Parcul Copou (langa statuia Mihai Viteazu), Brasov – Piata Sfatului si Constanta – Parcul Tabacariei.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul I’Velo a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul I’Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Comentarii

comentarii