100 milioane euro, atrase de ariile protejate Romsilva

in Biodiversitate 11 June 2013 112 Views

Administratiile parcurilor naturale si nationale administrate de Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva au atras din fonduri europene peste 100 de milioane de euro in mai putin de 10 ani, potrivit informatiilor furnizate de directorul general al RNP, Adam Craciunescu, scrie Agerpres.

Din 2004 si pana in prezent, adica de aproape 10 ani, administratiile parcurilor naturale si nationale administrate de Romsilva au atras din fonduri europene peste 100 de milioane de euro. Romsilva a semnat in 2004 primele 16 contracte de administrare a parcurilor si a ariilor protejate si ulterior a preluat 22 din 28, cate exista in Romania. Acestea sunt finantate de regie si totodata sunt sustinute in ceea ce priveste accesarea de fonduri europene prin proiectele pe care le-au facut in domeniu. In prezent, majoritatea administratiilor parcurilor au centre de vizitare si sedii, toate finantate prin aceste proiecte. Practic, s-a creat o retea bine conturata la nivelul biodiversitatii din Romania“, a declarat directorul general al RNP – Romsilva, Adam Craciunescu.

In opinia sa, aceste centre nu aduc profit pentru ca in Romania nu exista, la fel ca in alte tari din Europa, o cultura a finantarii acestora din partea populatiei sau din partea unor fonduri de mediu.

Citeste mai mult pe agerpres.ro

Comentarii

comentarii