Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

10.000 tone deseuri, stocate in Ecopark

Ecomaster detine  in comuna Aricestii Rahtivani, sat Targsoru Nou, judetul Prahova,  Parcul Ecologic Industrial – depozit de deseuri periculoase, Ecopark, cu o capacitate totala proiectata de 1 milion de metri cubi (4 microcelule).

Pana in prezent a fost construita, si se afla in exploatare, o parte din zona de depozitare deseuri periculoase, ¼ dintr-o celula, mai exact microcelula 1.

Parcul se intinde pe o suprafata de 14,5 hectare, iar printre clientii sai se numara ArcelorMittal Galati, Monbat sau Rompetrol, dar si societati care activeaza in domeniul ecologiei.

Compania Ecomaster Servicii Ecologice a fost infiintata de Grupul Rompetrol si asigura implementarea unui management integrat al deseurilor industriale periculoase.

Inginerii chimisti de la Ecomaster au dezvoltat o tehnologie unica in Romania, de tratare si neutralizare a gudroanelor acide si a apelor puternic contaminate din lagunele aferente.

De la darea in folosinta a parcului ecologic industrial prahovean, in 2010, in prima microcelula au fost stocate 10.000 de tone de deseuri periculoase.

O noua microcelula, excavata

Prima microcelula din Ecopark este operationala din 2010, iar cea de-a doua ar putea fi data in folosinta in trimestrul al II-lea sau al III-lea din 2012, dublandu-se astfel capacitatea operationala a parcului ecoindustrial din judetul Prahova, administrat si finantat de Grupul Rompetrol.

“In acest an, planuim, cu aprobarea Grupului, construirea celei de-a doua microcelule, dintre cele 4 prevazute, la aceeasi capacitate-standard de 35.000 de metri cubi. Acest proiect se afla inca in stadiul de discutii si, in masura in care vom primi aprobare, microcelula va fi amenajata, in trimestrul al II-lea sau al III-lea al acestui an, ea fiind deja excavata. Prima microcelula din Ecopark este operationala din 2010. Contine, in prezent, 10.000 de tone de deseuri si a reprezentat o investitie de 2,5 milioane de dolari”, a declarat, pentru Green Report, Romulus Ilie, director general Ecomaster.

In Ecopark pot fi stocate si tratate deseuri din industria chimica si petrochimica, din industria metalurgica, feroasa sau neferoasa, din industria de constructii automobile sau nave ori din constructii si demolari cu continut de materiale periculoase.


Tehnologie unica, de tratare a gudroanelor acide

“Ecomaster este unul dintre pionierii pietei de servicii integrate de ecologie industriala si este recomandat, in primul rand, de experienta sa de peste 11 ani in acest domeniu, care consta in managementul unor categorii diverse de deseuri, de la banalul ulei de masina pana la substantele socotite periculoase. Ecopark ofera facilitati de tratare si depozitare a deseurilor (Treat&Deposit), iar, in afara acestor servicii, Ecomaster le propune companiilor poluatoare, in cadrul platformei sale, alte 3 servicii integrate, si anume Plan, Collect, Clear. Ecomaster a dezvoltat si 2 tehnologii proprii, unice pe piata romaneasca, pentru tratarea gudroanelor acide si a apelor contaminate. Am tratat aproximativ 160.000 de tone de deseuri periculoase”, a explicat Romulus Ilie.

Facilitatile moderne de depozitare din Ecopark, potrivit lui Romulus Ilie, respecta reglementarile de mediu.

In parcul ecoindustrial exista microcelule separate, diguri perimetrale impermeabile, cat si un sistem de senzori pentru controlul electronic al sistemului de impermeabilizare.

In plus, microcelulele sunt prevazute cu copertine de protectie pentru evitarea contaminarii solului sau a panzei freatice.

Investitiile in instalatiile automate de tratare si ambalare a deseurilor din Ecopark, facute anul trecut de companie, s-au cifrat la 260.000 de dolari, iar in perioada 2009-2010, tot in Ecopark, au fost investiti 2,5 milioane dolari.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri