11 moduri în care poţi refolosi puloverele uzate

in EcoLIFESTYLE 20 January 2019 292 Views

Recilarea hainelor din dulap nu este nimic nou. Când hainele au servit scopului lor funcțional ca îmbrăcăminte, de ce să nu folosiți acel material pentru alte lucruri? Puloverele sunt un exemplu excelent de îmbrăcăminte care poate primi o nouă viață într-o varietate de moduri.


De la încălzirea picioarelor până la ghete, bucățile și părțile din vechiului pulover vor servi unui nou scop. Dacă refuzați să aruncați puloverul vechi, dar nici nu știți ce să faceți cu el, iată câteva idei:

Haine pentru păpuși
Dacă aveți copii acasă, probabil că aveți și păpuși în jur. Este întotdeauna plăcut să amestecați garderoba, chiar și pentru jucării, așa că scoateți mașina de cusut și faceți pulovere pentru prietenii copilului dumneavoastră.

Haine pentru animalele de companie
Doar pentru că puloverul dumneavoastră a fost la început o îmbrăcăminte umană nu înseamnă că Azorel se va simți jignit dacă îl va îmbrăca și el. La urma urmei, și câinii pot să răcească. Deci, faceți câteva ajustări și lăsați puloverul pe care vreți să îl aruncați să aducă căldură membrilor cu patru picioare de acasă.

Pungi de vin și împachetarea cadourilor
Împreună cu hârtia maro, țesăturile au fost de mult timp o alegere ideală pentru învelirea cadourilor. Adăugă personalitate cadourlui, plus că poate fi reutilizată la nesfârșit. Înfășurați o cutie pătrată cu țesătura și o coaseți la margine sau adăugați un papion făcut tot din material în partea superioară. Folosiți manșonul sau alte obiecte de fier vechi pentru a crea o pungă de vin sau de lichior pentru un aspect unic și confortabil pentru cadoul dumneavoastră

Dă o nouă viață pernelor
Patul și canapeaua pot beneficia întotdeauna de un facelift. Având în vedere timpul petrecut în interiorul, în jurul sau în apropierea ambelor piese de mobilier, crearea de perne noi are sens. Pur și simplu recuperați o pernă veche cu materialul de la pulover. Dacă doriți să proiectați o pernă de la zero, așezați modelul pentru a accentua nasturii, linia gâtului pe produsul finit.

Animale de jucărie
Unele dintre cele mai adorabile animale de jucărie sunt făcute în casă, iar vechiul pulover oferă o senzație frumoasă, confortabilă și rustică. Ați putea crea un model de mozaic pe animale mai mari sau utilizați o bucată solidă din țesătura puloverului pentru corpul ursulețului, câinelui sau maimuței.

Mănuși, căciulă și eșarfă
Utilizați diferitele secțiuni ale puloverului dvs. pentru a crea mănuși fără degete care ar putea fi lungi sau scurte. Apoi faceți o eșarfă potrivită în designul tradițional lung dreptunghiular sau transformați-l într-un fular infinit de lung. O căciulă realizată din același material va atrage toate privirile.

Sacosă de depozitare
Când ți-ai cumpărat puloverul cu multe luni în urmă, probabil că ți-a plăcut modelul. Păstrați acea fericire în viața voastră transformând-o într-o pungă de șnur cu mai multe utilizări. Întoarceți puloverul cu capul în jos și creați găuri de-a lungul benzii inferioare a acestuia, apoi introduceți un șnur și strângeți. Acesta devine partea superioară a pungii, în timp ce restul corpului puloverului formează porțiunea sacului.

Pătură tip quilt
Multe popoare au o tradiție în a face pături tip quilt ca o modalitate de a transforma resturile de țesături aruncate în ceva util. Astăzi, puloverele pot servi bine acestui scop. Pur și simplu colectați pătrate de tesatura pulover și construiți designul dorit. După aceea, coaseți toate pătratele împreună, adăugați un suport și bucurați-vă de căldura acelor pulovere vechi de mulți ani.

Transformați ceașca de cafea sau ceainicul într-un termos
Puloverele sunt confortabile și acesta este motivul pentru care sunt atât de plăcute. Probabil sunteți familiarizați cu produsele vândute pentru a menține produsele reci, dar cum rămâneți cu încălzirea? Împachetarea paharului de cafea în lână este o modalitate sigură de a menține căldura mai mult timp. Utilizați un manșon de pulover pentru a face un manșon de cafea. Puteți folosi aceeași idee pentru a face transforma ghivecele de flori sau chiar ceainicul. Lăsați-vă imaginația să zboare!

Bentiță pentru cap
Întoarceți la viață puloverul dumneavoastră vechi preferat și transformați-l într-o bentiță de cap chic, cu puțină creativitate și ceva elastic.

Învelitoare pentru cutia de servețele
Cine nu dorește mai degrabă să se uite la un pulover frumos imprimat decât la cutiile de carton care stau pe masă?

Comentarii

comentarii