Orașele turistice și localitățile din zonele metropolitane pot aplica în programul de dezvoltare infrastructură verde

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a lansat în dezbatere publică, până pe 30 noiembrie 2020, programul prin care România poate dezvolta infrastructura de încărcare a mașinilor 100% electrice. Bugetul pentru viitoarea sesiune de finanțare este de 96 de milioane de lei și permite montarea a până la 1.000 de puncte de încărcare pe teritoriul României.
Noutatea programului din acest an este că, spre deosebire de cel anterior, în care prioritate au avut municipiile, acum vor putea aplica și orașele turistice din țară, dar și localitățile din zonele metropolitane ale municipiilor reședință de județ.

Am pornit construcția rețelei naționale de infrastructură verde din marile orașe ale țării. Cu noua sesiune de finanțare, rețeaua națională se va dezvolta și în zonele turistice și în restul orașelor României. Rețeaua orașelor va trebui conectată mai departe la puncte de încărcare a mașinilor electrice de-a lungul autostrăzilor și al drumurilor naționale. Suntem deja în pregătire și cu acest program care va finaliza ceea ce ne-am propus”, a afirmat ministrul Mircea Fechet.

Conform ghidului de finanțare al programului derulat prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), cuantumul finanțării este de 90% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.
Astfel, municipiile, altele decât cele reședință de județ și localitățile declarate stațiuni turistice de interes național vor putea obține maximum 1.500.000 lei pentru instalarea stațiilor de încărcare. De asemenea, localitățile din zonele metropolitane ale municipiilor reședință de județ pot accesa maximum 1.000.000 lei.
[box type=”info” ]
Suma maximă finanţată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei
[/box]
spot_img

Ultimele știri