Peste 130.000 de copaci vor fi plantați în Marea Britanie pentru a combate schimbările climatice

in Biodiversitate, Schimbări Climatice 24 May 2019 109 Views

Peste 130.000 de copaci vor fi plantați în Marea Britanie în următorii doi ani pentru a combate schimbările climatice, cu ajutorul unor granturi oferite pentru plantat și îngrijirea arborilor timp de 3 ani.

Copacii joacă un rol vital în lupta împotriva încălzirii globale deoarece captează carbon într-un mod foarte eficient. Copacii din orașe absorb și zgomot, reduc riscul de inundații, ajută la răcirea aerului pe timp de vară și sunt asociați cu efecte pozitive asupra sănătății.

„Avem nevoie de copaci de-a lungul străzilor noastre, nu doar pentru a le înverzi și umbri, dar și pentru a ne asigura că rămânem conectați la minunile lumii naturale, și de aceea trebuie să mergem mai departe, mai rapid, pentru a crește ratele de plantare.”, a declarat Michael Gove, secretar de stat pentru mediu.

Doritorii se vor putea înscrie într-un program, Urban Tree Challenge Fund, care pune la dispoziție fonduri proiectelor care vor oferi cele mai mari beneficii sociale și de mediu.

Studiu: Plantarea a 1.2 trilioane de copaci ar anula un deceniu de emisii de CO2

Programul este deschis persoanelor fizice, autorităților locale și ONG-urilor. Fondurile vor fi oferite pentru plantatul copacilor și pentru primii trei ani de îngrijire, pentru a asigura supraviețuirea lor.

„Acesta ne va permite să plantăm mai mulți copaci mult mai aproape de unde trăiesc și lucrează oamenii și unde beneficiile copacilor fac cea mai mare diferență.”, a declarat Sir Harry Studholme, director al Comisiei Pădurilor.

Un studiu recent arăta că arborii ar putea răci orașele pe timp de vară cu până la 5.7 grade Celsius.

Comentarii

comentarii