1.300 de statii electrice in Portugalia pana in 2012

In Portugalia se vor construi 1.300 de statii de realimentare a vehiculelor electrice, pana in 2012, potrivit guvernului portughez. Decizia vine in urma unui acord intre autoritatile portugheze si Renault-Nissan, in urma caruia partile au convenit asupra unui plan de reducere a gazelor cu efect de sera, informeaza Automarket.

Guvernantii portughezi afirma ca 20% dintre modelele noi vandute peste trei ani in Portugalia vor fi electrice sau vor avea posibilitatea de a fi reincarcate la statii special destinate. In acest sens, Renault va livra in Portugalia, in cursul anului 2011, un prim lot de vehicule 100% electrice.

Noile vehicule vor avea performante superioare celor pe benzina in timp ce pretul lor va fi unul comparabil cu cel al modelelor cu propulsie clasica. Autonomia fiecarui model electric va fi initial de circa 160 de kilometri, cifra care corespunde nevoilor unui procent de 90% din populatia activa.

Acordul semnat de Renault-Nissan cu Portugalia este asemanator celor realizate cu guvernele din Israel si Danemarca, urmatoarele doua state in care va fi initiat programul electric.

spot_img

Ultimele știri