Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

1.400 de "echipe verzi" in concursul "Scoli pentru un viitor verde"

1.400 de "echipe verzi" din 1.200 de scoli si gradinite din intreaga tara se intrec pentru 48 premii si mentiuni in valoare de 10.000 de euro in cadrul concursului national "Scoli pentru un viitor verde", organizat de WWF(World Wide Fund for Nature) si editura CD PRESS, prin revistele educationale Terra Magazin, Doxi si Pipo.

Cele mai multe echipe care s-au inscris in concurs provin din Bucuresti (110 echipe), Galati (79), Botosani (72), Timis (61) si Buzau(57). Primele rezultate provizorii se vor afisa pe site-ul oficial al competitiei, www.scolipentruunviitorverde.ro, pe data de 15 iulie 2010.

"Scoli pentru un viitor verde" se adreseaza tuturor scolilor si gradinitelor din Romania si urmareste realizarea de activitati instructiv-educative, cu scopul de a informa prescolarii, elevii, cadrele didactice, parintii si comunitatile locale in legatura cu problemele actuale de ecologie, dar si de a dezvolta in randul copiilor responsabilitatea fata de comunitatea si mediul in care acestia traiesc si invata.

Astfel, in perioada mai-iunie 2010, profesori si elevi din toata tara au trimis jurnalele verzi, care includ toate povestile si activitatile semnificative de pe durata proiectului si pe baza carora va fi realizata evaluarea

Jurnalele cuprind si fotografii, filme sau desene care ilustreaza actiunile initiate.

“Proiectul a plecat de la ideea ca scoala trebuie sa fie un loc in care toata lumea se gandeste la binele celorlalti si la un viitor cat mai bun si mai curat, pe o planeta in care oamenii traiesc in armonie cu natura. In afara de cifre si litere, scoala trebuie sa „livreze” copiilor bazele unui simt civic dezvoltat, ale unei responsabilitati fata de mediul si comunitatea in care traiesc”, spun organizatorii.

Concursul este organizat si evaluat cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si al Ministerului Mediului si Padurilor.

Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri