Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

1,5 în loc de 2°C: solicitarea oamenilor de afaceri de la negociatorii COP21

Sir Richard Branson – co-fondatorul Virgin Group, Marc Benioff – CEO Salesforce și Muhammad Yunus sunt doar 3 dintre cei 20 de lideri care cer negociatorilor de la Paris să ia în calcul semnarea unui acord climatic global mai ambițios decât cel discutat inițial.

 B Team -solizitari pentru COP21

O coaliție formată din liderii unor companii precum Unilever sau Virgin Group au cerut ieri autorităților de la COP21 impunerea unui angajament mai dur, care să limiteze creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius. Astfel, peste 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri susțin interesele celor peste 100 de țări sărace amenințate cu dispariția din cauza efectelor schimbărilor climatice.

Cea mai importantă măsură propusă pentru atingerea acestui obiectiv este neutralizarea emisiilor până în 2050, prin renunțarea la folosirea combustibililor fosili și plantarea unor copaci capabili să absoarbă cantități mari de gaze cu efect de seră.

Conform fondatorilor coaliției, „măsurile radicale pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră nu vor împiedica, ci vor stimula creșterea economică, crearea de noi locuri de muncă și profiturile companiilor”. „Creșterea economică și acțiunea climatică pot merge mână în mână”, a și precizat Poul Polman, CEO Unilever.

Sharan Burrow, manager International Trade Union Confederation, a avertizat că lipsa unor acțiuni poate conduce la distrugerea planetei: „Pentru muncitori, lucrurile sunt foarte simple. Nu există locuri de muncă pe o planetă moartă.

Din coaliția denumită The B Team, formată în 2012, mai fac parte Marc Benioff – CEO Salesforce, David Crane – CEO NRG, Arianna Huffington – Președinte The Huffington Post Media Group și Muhammad Yunus – CEO Yunus Center. Acestora li s-au alăturat până acum peste 40 de manageri și experți în sustenabilitate.

În planul de măsuri pe care l-au lansat în 2012, mai sunt cuprinse aspecte precum asigurarea transparenței, reducerea impactului asupra mediului, măsurarea și comunicarea performanțelor și chiar susținerea eforturilor autorităților pentru asigurarea dezvoltării durabile.

spot_img

Ultimele știri