15 milioane de euro pentru infrastructura verde din Craiova

in Business 5 December 2018 29 Views

300.000 de locuitori ai Municipiului Craiova vor beneficia de investi┼úii┬á ├«n infrastructura urban─â, finan┼úate printr-un ├«mprumut de 15 milioane de euro acordat de Banca European─â pentru Reconstruc┼úie ┼či Dezvoltare (BERD).

Banca va finan┼úa reabilitarea a 14 cl─âdiri publice ┼či achizi┼úionarea a p├ón─â la 40 de autobuze cu norm─â de poluare redus─â┬á(EURO 6).

Anterior acestui ├«mprumut, BERD a mai finan┼úat extinderea ┼či reabilitarea sistemului de alimentare cu ap─â ┼či canalizare ┼či a contribuit la dezvoltarea Planului de Mobilitate Urban─â Durabil─â pentru zona metropolitan─â Craiova.

Aceast─â nou─â finan┼úare face parte din programul BERD, Ora┼če Verzi, ce se bazeaz─â pe experien┼úa sa de peste dou─â decenii ├«n proiecte de infrastructur─â municipal─â ┼či de mediu.

Craiova este primul ora┼č din Rom├ónia care se al─âtur─â programului nostru pentru Ora┼čele Verzi ┼či a┼čtept cu ner─âbdare s─â lucr─âm ├«mpreun─â la un Plan de Ac┼úiune ├«n acest scop. Implementarea proiectului va aduce beneficii tuturor locuitorilor din CraiovaÔÇť, a precizat Susan Goeransson, directorul BERD pentru infrastructur─â municipal─â ┼či de mediu.

├Än cadrul acestui program, BERD va sprijini elaborarea unui Plan de Ac┼úiune, care va analiza op┼úiuni de investi┼úii ├«n ÔÇťproiecte verziÔÇŁ┬ádin domeniul transporturilor sau al infrastructurii de ap─â ┼či salubritate pentru a ├«mbun─ât─â┼úi mediul ┼či calitatea vie┼úii ├«n regiune.

De când a început activitatea în România, BERD a investit peste 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

Comentarii

comentarii