16% dintre managerii IT s-ar inverzi doar daca nu le-ar afecta profiturile

in Business 23 January 2008 68 Views

16% dintre managerii IT se declara “anti-verde” in afara cazului in care ecologizarea ar economisi bani pentru companie, iar aproape o treime dintre acestia sustin ca firmele ar trebui sa se inverzeasca chiar daca asta ar afecta profitabilitatea companiei, arata un studiu recent al Harris Interactive care a intervievat peste 300 de manageri ai departamentelor IT despre cum si cand ar trebui companiile sa faca eforturi sa se inverzeasca.
71% dintre respondenti s-au declarat “pro-verde”, sustinand ca firmele ar trebui sa depaseasca cererile guvernului cand vine vorba de performante ecologice.

Harris Interactive a descoperit ca desi majoritatea companiilor iau masuri ecologice, precum reciclarea si gestionarea deseurilor, doar 41% au implementat proiecte de eficientizare energetica.

16% dintre respondenti au declarat ca firmele ar trebui sa fie prietenoase cu mediul doar daca acest lucru nu le afecteaza profiturile, 39% au declarat firmele ar trebui sa treaca dincolo de cererile guvernului referitoare la ecologizare, iar 32% cred ca firmele trebuie sa fie prietenoase cu mediul chiar daca acest lucru le afecteaza profitabilitatea.

Majoritatea managerilor IT din companiile care au inceput sa ia masuri de ecologizare au declarat ca inverzirea face bine afacerii, prin reducerea costurilor pentru energie, si doar 21% dintre respondenti au declarat ca programul de inverzire este un raspuns la cererile guvernului.

Printre motivele celor care nu au o strategie verde se numara faptul ca firma indeplineste complet cerintele guvernului in ce priveste ecologia, ca au alte nevoi, ca nu sunt siguri ca inverzirea este eficienta in ce priveste costurile, ca nu au fonduri sau ca fima este suficient de prietenoasa cu mediul.

Comentarii

comentarii