170 milioane euro pentru tarmul Marii Negre

in Proiecte 10 June 2013 226 Views

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat, astazi, la Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunare-Marea Neagra, ca s-a semnat contractul de finantare pentru consolidarea zonei de coasta  a litoralului Marii Negre si extinderea plajelor, cu peste 33 de hectare, intre Mamaia si Eforie. Proiectul are o valoare totala de peste 170 milioane euro.

Tin sa subliniez doua proiecte foarte importante in acest domeniu, derulate de Ministerul Mediului. Am semnat deja contractul de finantare pentru proiectul deosebit de necesar dedicat litoralului, prin implementarea caruia se consolideaza zona de coasta si se vor extinde plajele cu peste 33 de hectare intre Mamaia si Eforie, cu o valoare totala de peste 170 milioane euro. Al doilea proiect pe care vreau sa-l mentionez se refera la protectia impotriva inundatiilor, cu o valoare totala de peste 80 milioane de euro, prin intermediul caruia aproximativ 1,5milioane de locuitori din 11 bazine hidrografice vor beneficia de protectie impotriva inundatiilor in zonele de interventieÔÇŁ, a explicat Rovana Plumb.

Forumul este organizat de catre Asociatia Romana a Apei, sub egida IWA (International Water Association), iar temele dezbatute se axeaza pe aplicarea in planurile de  management a instrumentelor de adaptare la schimbarile climatice, Planul de Management al bazinului Dunarii si aplicarea conceptului de Joint Implementation a Directivei-Cadru Apa.

Comentarii

comentarii