Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

170.000 de utilizatori pentru bicicletele I’Velo in 2012

Anul 2012 a adus romanilor extinderea la nivel national a unuia dintre cele mai indragite programe “verzi” – I’Velo. Astfel, au fost deschise trei noi centre, doua in Timisoara si unul in Sibiu.

Programul de bike-sharing initiat si derulat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank a fost un real succes, dovada ca bicicletele au avut 170.000 de utilizatori pe tot parcursul anului.

“In 2012 utilizatorii I Velo au avut posibilitatea de inapoiere a bicicletei în orice punct de închiriere din oras (valabil pentru București si Timisoara), sistemul de inchiriere a fost mai facil, au putut rezervara bicicletele si online pe www.ivelo.ro. De asemenea, programul de inchiriere a fost mai flexibil”, a declarat, pentru Green Report, Razvan Nastase, Bike-sharing Project Manager.

Cei mai infocati utilizatori s-au dovedit a fi cei cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, adica 54% din numarul total (28% – 25 – 34 ani, respectiv 26% – 18 – 24%).

Categoria de varsta cuprinsa intre 35 si 44 ani, reprezinta 17% din numarul total, urmata de cei peste 55 ani – 7%. Adolescentii (14 – 17 ani) au reprezentat 18% din totalul utilizatorilor.
Pe categoria de sexe, 54% dintre utilizatori au fost barbati, iar 46% femei.

Trei ani de I’Velo

Proiectul a fost lansat in 9 mai 2010 de Green Revolution si Raiffeisen Bank si este un program cu o amprenta de carbon scazuta si cu cea mai mare acoperire geografica din tara.

"I’Velo este proiectul de baza pentru ideile dezvoltate de Green Revolution in ceea ce priveste alternativa la modalitatile de transport actual, dar si pentru o viata cat mai sanatoasa, in care sa facem de cat mai multa miscare", spune Raluca Fiser, Presedintele Asociatiei Green Revolution

Astfel, in cei trei ani de activitate proiectul a insemnat 700.000 de utilizatori, peste 9 milioane de km parcursi pe bicicleta, peste 1.2 milioane de ore petrecute pe bicicleta. Emisiile de CO2 eliberate in atmosfera au scazut cu peste 1.200 de tone.

Recunoastere internationala

Recunoasterea pe plan international a proiectului a venit odata cu premiul NATIONAL Energy Globe, cea mai importanta distinctie eco din lume, considerat "Oscarul pentru mediu", acordat de juriul Energy Globe Awards in decembrie 2011.

"Faptul ca am castigat premiul Energy Globe pentru Romania dovedeste ca I`Velo este un proiect unic in tara prin efectele lui. Iar cel mai vizibil dintre ele este acela ca tot mai multi oameni isi lasa masinile acasa si folosesc bicicleta”, declara Corina Vasile, director de comunicare la Raiffeisen Bank.

Premiul a fost acordat in baza criteriilor de sustenabilitate si eficienta, aspecte inovative, costuri/beneficii, potentialul de a fi implementat si in alte regiuni, precum si compatibilitatea cu mediul, in special in privinta emisiilor de CO2 si a protectiei mediului.

Cosmin Zaharia
 

spot_img

Ultimele știri