20/02/08 Salvati Delta – Scrisoare deschisa ministrului Mediului

Dlui. Korodi Attila
Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile
|
Stimate Domnule Ministru Korodi Attila,

Am aflat cu bucurie ca, incepand cu 15 mai 2008, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile intentioneaza sa interzica vanatoarea in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Acest demers, pe care dorim sa il salutam, vine in intampinarea unuia dintre obiectivele principale ale Asociatiei „Salvati Dunarea si Delta”, care considera vanatoarea o amenintare importanta la adresa faunei si ecosistemului Deltei, mai ales in conditiile in care in ultimii ani aceasta s-a desfasurat fara discernamant sau etica sportiva.

Asa cum stiti deja, pe lista pericolelor la adresa Deltei Dunarii, fata de care Asociatia „Salvati Dunarea si Delta” a luat atitudine in ultimii 4 ani, se numara interzicerea vanatorii si pescuitului industrial, in acelasi timp propunand implementarea unor planuri de dezvoltare durabila axate pe practicarea turismului ecologic si a traditiilor locale. Daca reconstructia ecologica si aplicarea regulamentului cadru de urbanism si arhitectura in Delta Dunarii, alte obiective importante promovate intens de Asociatia „Salvati Dunarea si Delta”, au inceput sa
functioneze incet, dar sigur, datorita sprijinului Guvernului (in ciuda opozitiei Consiliului Judetean Tulcea), suntem increzatori ca si pescuitul industrial va fi interzis incepand cu acest an.

In acelasi timp, Asociatia „Salvati Dunarea si Delta” considera revoltatoare actiunea companiei Rosia Montana Gold Corporation de a da in judecata Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si pe domnia voastra in nume personal si va asiguram de sprijinul nostru in aceasta cauza, inclusiv a interveni in instanta pentru a sustine deciziile luate de Ministerului Mediului. Decizia Ministerului Mediului de suspendare a procedurii de obtinere a
acordului de mediu pentru proiectul minier Rosia Montana este cea mai buna, atat din punct de vedere legal, cat si din punct de vedere al protectiei mediului.

Fie ca este vorba de vanatoare sau pescuit in zone strict protejate, cum este Delta Dunarii, sau proiecte minere cu cianuri, Asociatia „Salvati Dunarea si Delta” va continua sa lupte pentru protectia mediului alaturi de Ministerul Mediului: „In lupta cu oamenii pentru binele Naturii!.. Si, in final, pentru binele oamenilor.

Cu cele mai bune ganduri,
Presedinte
Liviu Mihaiu

spot_img

Ultimele știri