2010, ultimul an al becurilor incandescente in Flipine

Presedintele filipinez, Gloria Macapagal Arroyo, intentioneaza sa interzica treptat becurile incandescente, urmand ca incepand cu 2010 acestea sa dispara complet. Masura este parte a eforturilor de reducere a costurile energetice si a emisiilor de gaze cu efect de sera, informeaza Earth Times.

Gloria Arroyo a declarat ca Departamentul de Energie va realiza proiectul de lege pentru interzicerea becurilor incandescente, preferate de populatie din cauza costurile reduse fata de becurile ecologice.

"Ca Australia, trebuie sa eliminam becurile incandescente pana in 2010, dar avem nevoie de legislatie", a adaugat Gloria Arroyo prezenta la un summit energetic de la Manila.Ea a grabit Congresul sa ia imediat o pozitie privind proiectul legislativ care isi propune sa accelereze dezvoltarea de resurse energetice alternative care sa reduca dependenta tarii de petrolul din import.

"Cel mai eficient mod prin care putem reduce cererea de energie si emisiile de gaze este folosirea mult mai eficienta a energiei", a declarat Thomas Crouch, director general al Bancii de Dezvoltare a Asiei de Sud-Est.

Banca de Dezvoltare Asiatica a anuntat ca aceasta masura este prima de acest fel din regiune si le-a cerut si celorlalte tari in curs de dezvoltare sa urmeze exemplul Filipinelor si sa treaca la folosirea produselor eficiente energetic cum sunt becurile ecologice, care intr-un an isi amortizeaza costurile prin facturile scazute la electricitate.

"Becurile ecologice folosesc 20% din electricitatea consumata de becurile incandescente pentru producerea unei cantitati similare de lumina. Aceste becuri au o durata de viata de zece ori mai lunga, iar costurile de electricitate ale unei case pot scadea cu pana la 80%", a adaugat Thomas Crouch.

spot_img

Ultimele știri