Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

In 2015, europenii vor cheltui dublu pe produse eco

Vanzarile produselor prietenoase cu mediul in Europa se vor dubla pana in 2015, dar vor ramane sub 5% din totalul vanzarilor de retail, din cauza preturilor mai ridicate, arata un studiu citat de Reuters.

Centrul pentru Cercetare in Retail (CRR) estimeaza ca diferenta medie de pret intre produsele eco si cele conventionale va scadea de la 46% pana la 40,5% pana in 2012 la nivel european, ramanand totusi mari pentru multi consumatori.

„Produsele eco nu vor deveni de larg consum pana cand furnizorii nu vor oferi consumatorilor un pret mai bun, bonusuri in magazine si online”, a declarat Bruce Fair, managing director al site-ului Kelkoo UK, care a comandat studiul.

CRR sustine ca vanzarile produselor verzi, care acopera o gama larga de categorii, au atins 56 de miliarde de euro in 2009, fata de 10,3 miliarde in 2000 si estimeaza ca aceste cifre se vor dubla, pana la 114 miliarde pana in 2015.

Gospodariile europene cheltuiesc in prezent circa 369 de euro in medie pe an pe produse verzi, elvetienii fiind in topul cheltuielilor, cu 555 euro, iar spaniolii pe ultimul loc, cu 315 euro cheltuiti anual.
 

spot_img

Ultimele știri