Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

24/10/07 Lafarge – Investitie intr-o noua statie de betoane

Investitie de 2 milioane de Euro la Iasi. Lafarge Agregate Betoane inaugureaza o noua statie de betoane

Iasi, 24 octombrie. Lafarge Agregate Betoane inaugureaza astazi la Iasi o noua statie de betoane, automatizata, cu sistem de desprafuire, dotata cu un reciclator conform cu standardele europene si cu
o capacitate de productie de 100 m3/ora. Noua statie reprezinta o investitie de 2 milioane de Euro.

Aceasta investitie, care mai cuprinde 6 autobetoniere si 2 pompe, va duce la dublarea capacitatii de productie, imbunatatirea serviciilor catre client si reciclarea in totalitate a apei si a agregatelor.

„Sanatatea si securitatea in munca a fost o prioritate in conceperea si realizarea acestui proiect: sunt necesare foarte putine interventii, ceea ce diminueaza considerabil riscul de accidente. Impactul activitatilor noastre asupra comunitatilor este unul important si depunem in permanenta eforturi considerabile pentru a contribui la bunastarea si la dezvoltarea economica a comunitatilor locale prin crearea locurilor de munca, plata taxelor locale, organizarea de evenimente informative, contributia la lucrarile de reamenajarea a infrastructurii”, declara Bruno Roux, Presedinte Director General Lafarge Agregate Betoane.

Colaboratorii si competentele, pe care le detin acestia, sunt cheia competitivitatii pentru Lafarge, de aceea prin investitia de la Iasi acestora li se creeaza nu doar conditii sigure de munca, ci si un climat placut si posibilitatea de a se forma in cadrul companiei si de a-si dezvolta o cariera pe termen lung. Un accent deosebit se pune pe recrutarea si formarea tinerilor. Din 2003, Lafarge deruleaza un program specific de recrutare, integrare si formare a tinerilor ingineri prin care acestia au posibilitatea de a-si dezvolta competentele atat prin cursuri interne si asistenta din partea colegilor cu expertiza in domeniu, cat si prin programe externe in cadrul altor unitati ale Grupului.

Statia de betoane Lafarge de la Iasi are aviz, respectiv autorizatie de mediu, inca de la preluarea din 1999, iar innoirea acestora, conform legislatiei, s-a realizat anual respectand toate prevederile legale. Preocuparea managementului a fost sa retehnologizeze si sa modernizeze instalatiile respectand standardele internationale Lafarge. Din punctul de vedere al reducerii impactului asupra factorilor de mediu: pulberi, zgomot, noxe, a existat un program de conformare pe durata a 2 ani care a presupus urmatoarele investitii:

1. modernizarea decantorului;
2. inlocuirea filtrelor pe silozurile de ciment;
3. realizarea sistemului de rigole pentru apele pluviale;
4. betonarea platformelor de rulare;
5. realizarea canalizarii statiei;
6. inlocuirea parcului auto invechit si depasit din punct de vedere tehnic si al normelor de mediu.

Valoarea totala a acestor investitii a fost de aproximativ 1,2 milioane Euro (inclusiv innoirea parcului auto), iar pentru felul in care statia s-a conformat exigentelor de mediu, in urma cu 2 luni, Garda de Mediu din Iasi a oferit companiei Lafarge Agregate Betoane diploma de recunoastere pentru preocuparile dovedite in acest domeniu.

Despre Divizia Lafarge Agregate Betoane

Divizia de Agregate Betoane a Grupului Lafarge reprezinta 38% din totalul vanzarilor, numara 22.000 de angajati in 596 de cariere si balastiere, 1.140 statii de betoane si 101 statii de asfalt. In Romania, activitatea de agregate si betoane a Grupului este reprezentata de societatile Lafarge Agregate Betoane, Lafarge Comnord si Lafarge Betoane, fiind prezenti in mai mult de jumatate din judetele tarii si operand in 14 statii de betoane, 7 cariere, 6 balastiere, 1 depozit de agregate, avand un numar de peste 4500 de angajati.

Cifra de afaceri pe anul 2006 pentru intreaga activitate de Agregate Betoane in Romania se ridica la suma de 170.000.000 RON, fata de 100.000.000 RON in 2005.

Politica Lafarge Agregate Betoane este una pe termen lung si are ca scop dezvoltarea industriei materialelor de constructii si a pietelor nationale si locale, fapt dovedit de investitiile masive realizate intr-un timp relativ scurt. Pentru acest an prevedem investitii in valoare de 20 miloane de Euro.

Pentru informatii suplimentare:
LAFARGE PRAIS Corporate Communications
Departamentul Comunicare
Telefoane: +40 (21) 307.53.00 Telefoane: +40 (21) 317.53.39, 317.53.40
E-mail: comunicare@lafarge.ro E-mail: prais@prais.ro
www.lafarge.ro www.prais.ro

spot_img

Ultimele știri