25/09/07 Fundatia pentru Parteneriat – Premiile Europene de Mediu

Premiile Europene de Mediu (European Business Awards for the Environment) – Premiile Eco Business Romania

La fiecare doi ani Directoratul General de Mediu al Comisiei Europene premiaza acele firme europene care demonstreaza determinarea lor de a contribui la dezvoltarea durabila. Premiile europene de mediu pentru intreprinderi – European Business Awards – for the Environment – aduc recunoastere si promoveaza acele firme care contribuie in mod semnificativ la dezvoltare durabila. Premiile evidentiaza acele politici, practici, procese si produse care contribuie la dezvoltarea economica si sociala in asa fel incat sa nu fie in detrimentul mediului si al resurselor naturale in tarile UE precum si in tarile candidate la aderare. Romania este reprezentata in cadrul Consiliului de conducere si de organizare a Premiilor Europene de catre Laszlo Potozky, directorul Fundatiei pentru Parteneriat.

Pentru a accede la concursul european, in fiecare tara membra UE precum se organizeaza in prealabil fazele nationale ale concursului. In Romania secretariatul pentru organizarea si derularea concursului, precum si decernarea premiilor, este asigurat de catre Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc. Fundatia pentru Parteneriat organizeaza acest concurs sub denumirea de „Premiile Eco-Business Romania”.

„Premiile Eco-Business Romania” se decerneaza la fiecare doi ani, in anii premergatori decernarii premiilor europene, in cadrul a 3 categorii. Desemnarea castigatorilor se face de catre un juriu national la urmatoarele categorii:

1. Premiul „Management pentru Dezvoltare Durabila”
2. Premiul „Produs Ecologic”
3. Premiul „Proces pentru Dezvoltare Durabila”

Participantii clasati pe locurile I – III de la fiecare categorie au dreptul de a aplica pentru „Premiile Europene de Mediu”.

Calendarul de derulare 2007/2008 a „Premiilor Eco Business Romania” :

14 Septembrie 2007 – Lansarea concursului „Premiile Eco Business Romania”
31 octombrie 2007 – Data limita de primire a aplicatiilor
1 noiembrie 2007 -30 noiembrie 2007 – Jurizarea aplicatiilor
Decembrie 2007 – Festivitatea decernarii „Premiilor Eco Business Romania”
20 Ianuarie 2008 – Data limita de trimitere a aplicatiilor la Directia Generala a Comisiei Europene
Iunie 2008 – Decernarea Premiilor „European Business Awards” la Bruxelles

Detalii pe pagina web: http://www.repf.ro/ebaro.htm, sau la telefon 0266-310678

spot_img

Ultimele știri