Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

26/09/07 Terra Mileniul III – Resurse energetice pentru viitor

RESURSE ENERGETICE PENTRU VIITOR

Vineri, 28 septembrie 2007, ora 13.00, Fundatia TERRA Mileniul III, in parteneriat cu Agentia Romana pentru Conservarea Energiei, Societatea Romana pentru Eficienta Energetica, Craiova si Asociatia de Mediu Prietenii Pamantului, Galati organizeaza conferinta de presa de prezentare a rezultatelor proiectului „Resurse energetice pentru viitor”.

In cadrul acestui proiect s-a urmarit atat promovarea utilizarii energiilor regenerabile la nivelul politicilor publice in domeniul energiei si mediului, cat si cresterea informarii si a expertizei in privinta beneficiilor utilizarii surselor regenerabile in cadrul diferitor grupuri tinta: ONGuri, autoritati locale, publicul larg. Utilizarea resurselor regenerabile de energie are avantaje incontestabile, acestea reprezentand surse de energie inepuizabile si nepoluante, ce pot asigura independenta energetica. Din aceasta perspectiva, promovarea folosirii acestor surse de energie regenerabila in Romania a fost cu atat mai propice, deoarece in cursul acestui an a avut loc revizuirea strategiei energetice nationale.

In acest sens a fost elaborat un plan de masuri pentru promovarea surselor de energie regenerabila din perspectiva societatii civile, care a fost inaintat autoritatilor publice de la nivel central.

De asemenea, proiectul a contribuit la informarea publicului larg cu privire la beneficiile folosirii energiilor regenerabile si imbunatatirea politicilor publice de mediu si energie. Desfasurarea la nivel national a caravanei de informare „Alege energia curata!” a facilitat transmiterea de informatii tematice de actualitate si consultarea opiniei publice din 15 localitati: Brasov, Cluj, Deva, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara, Galati, Constanta, Craiova, Calarasi, Rosia Montana si Bucuresti.

Evenimentul marcheaza incheierea proiectului „Resurse energetice pentru viitor”, desfasurat in perioada octombrie 2006 – septembrie 2007, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin programul Phare 2004 – Societatea Civila, componenta 2 – Adoptarea si implementarea acquis-ului comunitar.

Conferinta de presa se desfasoara in sala de conferinte a Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei, Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 16, sector 1, Bucuresti.

spot_img

Ultimele știri