26/10/07 Greenpeace – Un activist Greenpeace amenintat cu moartea

Informare de presa Greenpeace
Bucuresti, 26 octombrie 2007

Adrian Radulescu, Presedinte LAPAR, ameninta cu impuscarea un angajat al Greenpeace
Organizatia cere domnului Radulescu sa isi ceara imediat scuze

Bucuresti, 26 octombrie – Ieri seara in cadrul celei de a doua parti a emisiunii „Realitatea Zilei” difuzata la postul de televiziune Realitatea TV [1], domnul Adrian Radulescu, Presedinte al LAPAR (Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania) a declarat ca Gabriel Paun, coordonator de campanii Greenpeace „trebuie impuscat”. La emisiune au mai fost invitati in studio, domnul Val Valcu, jurnalist si domnul profesor Gilles-Eric Seralini, specialist in organisme modificate genetic (OMG).

Amenintarea a survenit ca urmare a apelului domnului Paun adresat domnului Radulescu de a discuta in mod civilizat deoarece presedintele LAPAR a jignit deja in mod repetat in cadrul aceleiasi emisiuni atat angajatul Greenpeace, cat si pe profesorul Seralini.

In loc sa ameninte Greenpeace si sa faca propaganda pentru plantele MG riscante care pun pericol agricultura Romaniei, mediul si sanatatea oamenilor, Presedintele LAPAR ar trebui sustina cultivarea si producerea de recolte si alimente nemodficate genetic bazandu-se pe principii de protectie a bio-diversitatii, pentru ca oamenii sa aiba acces la o alimentatie sanatoasa si hranitoare.

„Greenpeace este o organizatie care este condusa de principiile non-violentei si independetei. Asemenea amenintari si jigniri sunt inacceptabile si aduc grave prejudicii imaginii Romaniei. Am informat deja avocatii nostri in legatura cu aceasta situatie si suntem pregatiti sa demaam procedurile legale. Ii cerem domnului Radulescu sa isi dea demisia din functie, sa inceteze imediat amenintarile si jignirile la adresa Greenpeace, sa garanteze siguranta angajatilor si voluntarilor nostri si sa isi ceara scuze pentru comportamentul neacceptabil. De asemenea cerem autoritatilor romane sa ia masuri imediate impotriva domnului Radulescu”, a declarat Herwig Schuster, Director Campanii Greenpeace in Europa Centrala si de Est.

Pentru mai multe detalii:

Herwig Schuster, Director Campanii, Greenpeace Europa Centrala si de Est, 00436644319214
Gabriel Paun, Coordonator Campanii, Greenpeace Romania, 0744 351977

NOTA:

[1] Emisiunea „Realitatea zilei” televizata joi 25 octombrie 2007, orele 20:05 – 21:00, poate fi vizualizata la:
http://www.realitatea.net/emisiune_86_Realitatea-Zilei.html
si descarcata de la:
http://www.mediaimage.ro/WEB/jurnalistic/emisiuni/retv_25-10-2007_20-10_20-51.avi

spot_img

Ultimele știri