27 de orașe mari ale lumii au făcut progrese semnificative în reducerea emisiilor de carbon

in Poluare 20 September 2018 104 Views

27 de orașe mari au făcut progrese semnificative în reducerea emisiilor de dioxid de carbon, conform organizației C40.

Orașele au atins concentrațiile maxime de CO2 în 2012, apoi acestea au scăzut cu aproximativ 2% anual, în timp ce economiile au crescut cu 3% anual. Emisiile lor sunt acum cu 10% mai reduse decât în punctul lor maxim.

Pe lângă trecerea la energie verde, orașele au oferit alternative convenabile la mașinile private.

Comisia Europeană a lansat a 17-a ediție a Săptămânii Europene a Mobilității

Noua analiză a fost realizată de C40 Cities, o organizație care coordonează activitățile de combatere a schimbărilor climatice din 96 de centre urbane importante din jurul lumii.

Cele 27 de orașe care au redus semnificativ emisiile de CO2 sunt: Barcelona, Basel, Berlin, Boston, Chicago, Copenhaga, Heidelberg, Londra, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Milano, Montréal, New Orleans, New York, Oslo, Paris, Philadelphia, Portland, Roma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver, Varșovia, Washington DC.

Conform C40, orașele au redus emisiile de carbon în timp ce economiile și populațiile lor au crescut.

„Acesta nu este rezultatul unei revoluții, ci a unei evoluții constante în viața orașului nostru, mai precis în modul în care ne deplasăm și în  care reducem, reciclăm și reutilizăm deșeurile. Vedem o avansare continuă, care durează de peste 20 de ani și a dus progresiv la 1 din 7 cetățeni care împart mașini sau folosesc bicilete și până la 60% colectare selectivă a deșeurilor. Asemenea rezultate semnificative nu ar fi putut exista fără implicarea cetățenilor din Milano.”, a declarat Giuseppe Sala, primarul orașului Milano.

Măsurile principale luate de aceste orașe includ decarbonizarea sistemelor de electricitate, optimizarea consumului de energie din clădiri, alternative mai curate și convenabile la mașini, reducerea risipei și creșterea ratelor de reciclare.

Green Report Shop Transport ECO

Detaliile despre progresele orașelor au fost oferite în cadrul Global Action Summit, care a avut loc în San Francisco.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii