30 de milioane de lei pentru educație de mediu. Ce fel de proiecte va finanța ministerul

in Legislatie 17 August 2016 2,325 Views

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat astăzi ghidul de finanțare al unui program de conștientizare și educare în domeniul protecției mediului. Instituția a alocat 30 de milioane de lei din fondurile AFM, pentru proiecte care încurajează tranziția spre o economie verde, dezvoltarea ecoturismului și turismului durabil, economia circulară și managementul deșeurilor, regenerarea urbană și construcția de clădiri verzi, eco-antreprenoriatul și eco-inovarea sau achizițiile verzi.

educație de mediu

Pot aplica pentru finanțare organizațiile neguvernamentale care doresc să educe publicul sau să îl ajute să conștientizeze impactul asupra mediului. Acestea pot colabora cu alte ONG-uri, cu instituții de educație sau ale administrației publice locale. Partenerii nu pot însă efectua cheltuieli în nume propriu.

Ministerul va acorda maximum 450.000 de lei pentru un proiect. Inițiatorii trebuie însă să asigure 5% din valoarea totală a proiectului.

ONG-urile, încurajate să participe la îmbunătățirea ghidului

Ministrul Cristiana Pașca-Palmer le cere cetățenilor să se implice în stabilirea contextului care va facilita tranziția spre o economie circulară:

Îmi doresc ca impulsionarea tranziției la economia verde inițiată deja prin acțiuni concrete așa cum sunt componentele Plus ale programelor cu tradiție ale AFM să se realizeze cu participarea activă a publicului. Un cetățean conștient și corect informat este un partener activ în acest proces de tranziție către un cadru economic care constituie soluția atât la amenințările imediate la adresa mediului, cât și la declanșarea unei creșteri economice în care mediul este privit ca oportunitate și motor de dezvoltare, nu ca element de cost și obstacol. Organizațiile neguvernamentale sunt cele pe care ne dorim să le încurajăm în derularea de acțiuni de conștientizare a publicului, rolul lor fiind esențial în a crea acest context de parteneriat multilateral pentru asumarea unei conduite responsabile în raport cu mediul și angajarea în acțiuni propriu-zise cu impact pozitiv asupra mediului.

Comentarii

comentarii