300 de salcâmi au fost plantaţi sâmbătă la Galaţi. Urmează alţi 800 de arbori

in Biodiversitate 15 March 2021 60 Views

Primăria Galați și Universitatea „Dunărea de Jos” au anunţat că sâmbătă au demarat  o primă acțiune pentru plantări de arbori în oraş.

În această etapă, s-au plantat 300 de salcâmi, acțiune la care au participat 50 de studenți voluntari de la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice (specializările Administrație publică și Drept) din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Arborii au fost plantați pe taluzul de la intrarea în Galați dinspre Brăila și vor contribui atât la îmbunătățirea calității aerului, cât și la stabilizarea solului. Puieții au fost puși la dispoziție de către primărie, iar acțiunea s-a derulat prin intermediul Societății Gospodărire Urbană.

Primăria municipiului Galați spune va continua ampla campanie de plantări de arbori, în diferite zone ale orașului. Astfel, în total în această primăvară vor fi plantați 1.200 de arbori din diferite specii precum stejari, salcâmi, ulmi sau arțari.

Campania de plantare este parte a planului de acțiuni pentru un mediu sănătos prin reducerea poluării, regenerarea și întreținerea spațiilor verzi din Galați.

Citeşte şi:

Foto: Hidroelectrica a adunat 160 de saci de deşeuri din lacul Subcetate

Comentarii

comentarii